Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Καρκίνος: Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι εξίσου σημαντική με την θεραπεία

Μπορεί η φροντίδα της επιδερμίδας να μοιάζει με κάτι δευτερεύον, όταν μιλάμε για προβλήματα όπως ο καρκίνος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ασήμαντο. Η περιποίηση και η φροντίδα του εαυτού μας, έχουν μεγάλη ψυχολογική αλλά και πρακτική σημασία.

Το 80% των ασθενών που ακολουθούν κάποια θεραπεία κατά του καρκίνου, βιώνουν ανεπιθύμητες ενέργειες στο δέρμα τους, όπως η ξηρότητα, ο κνησμός και η ευαισθησία, και θεωρούν την υποστηρικτική φροντίδα εξίσου σημαντική με τη θεραπεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι, πολλοί ασθενείς, διακόπτουν τη θεραπεία τους μην μπορώντας να αντέξουν αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες στην επιδερμίδα τους.

Η μάχη με τον καρκίνο άλλωστε, είναι δύσκολη και οι ανεπιθύμητες ενέργειες πολλές. Η εμφάνισή του ασθενούς θα αλλάξει και εκεί είναι που πρέπει να δοθεί, μία ακόμα μάχη, αυτή της περιποίησης. Δεν χρειάζεται όμως να είναι δυσάρεστη αυτή η μάχη. Το σώμα άλλωστε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από φροντίδα και αγάπη και υπάρχουν σύμμαχοι που μπορούν να σταθούν δίπλα μας.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά, η La Roche – Posay βρίσκεται στο πλευρό τόσο των ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Μέσω της δημιουργίας της εξειδικευμένης ομάδας δερματολόγων και ογκολόγων ESKIMO (European Skin Management in Oncology) και της συνεργασίας της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», η La Roche – Posay προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις φροντίδας και πολύτιμη καθοδήγηση για όλα όσα τους απασχολούν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

image005

Γιατί η επιδερμίδα χρειάζεται φροντίδα;

Οι θεραπείες ενάντια στον καρκίνο καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα, αλλά και τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται γρηγορότερα στο σώμα. Τα κύτταρα των θυλάκων των τριχών είναι σε αυτά τα κύτταρα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα κύτταρα της επιδερμίδας.

Είναι λοιπόν σημαντικό να διατηρηθεί ο δερματικός φραγμός υγιής. Όλο το σώμα δέχεται επίθεση. Επίθεση από τον καρκίνο και επίθεση από τη θεραπεία. Η επιδερμίδα λοιπόν, μπορεί να αντιδράσει στο παραμικρό και τα προϊόντα που θα έρθουν σε επαφή με το σώμα, πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλή.

Η La Roche – Posay παρέχει λύσεις, ανακούφιση και αγάπη στον ασθενή αλλά και τους οικείους του. Αυτό το μήνυμα ελπίδας θέλησε να ενισχύει η La Roche – Posay, μέσα από τη συνεργασία της με τον γνωστό ηθοποιό Αντίνοο Αλμπάνη.

image007

Ένα ηχηρό μήνυμα

«Από την προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο, θα ήθελα να πω στους ασθενείς ότι η ζωή είναι ένα πολύτιμο αγαθό που πρέπει να εκτιμήσουμε και πως η διαδικασία που περνούν είναι επίπονη, αλλά υπάρχει φως στην άκρη του δρόμου. Θα πρέπει να ακούν προσεκτικά τους γιατρούς τους, να ακολουθούν τις συμβουλές τους και να χρησιμοποιούν προϊόντα που στ’ αλήθεια μπορούν να καλυτερεύσουν την ποιότητα της ζωής τους» δηλώνει ο Αντίνοος.

image010

Τόσο η La Roche – Posay, όσο και ο Αντίνοος Αλμπάνης, θέλουν να περάσουν το ηχηρό μήνυμα ότι, κανένας ασθενής, δεν πρέπει να επιβραδύνει ή να διακοπεί τη θεραπεία του εξαιτίας της επιδερμίδας του. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει αβοήθητος όταν φροντίζει ένα αγαπημένο του πρόσωπο, που δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο. Υπάρχουν λύσεις, η καθημερινότητα μπορεί να γίνει καλύτερη, υπάρχει ανακούφιση, υπάρχει ελπίδα.


Πηγή