Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Κι όμως! Η συχνή εφίδρωση μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σου

Ένα από τα πιο σιχαμερά πράγματα για εμάς τις γυναίκες είναι ο ιδρώτας. Σε καμία μας δεν αρέσει να ιδρώνει, να κάνει λεκέδες η μπλούζα ή το πουκάμισό της και, βέβαια, να μυρίζει… εντελώς αντιαισθητικά. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αμέσως μετά τη γυμναστική τρέχουμε κυριολεκτικά στο μπάνιο. Γι’ αυτό χρησιμοποιούμε αποσμητικό σε καθημερινή βάση, αλλά επενδύουμε και αρκετά χρήματα στο laser αποτρίχωσης. Θέλουμε να εξαφανίσουμε τις τρίχες και για αισθητικούς και για λειτουργικούς λόγους.

Κόντρα, ωστόσο, σε όλα αυτά που πρεσβεύαμε, όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται μια νέα έρευνα που λέει πως πρέπει να επιδιώκουμε να ιδρώνουμε. Πρέπει να επιζητάμε τον ιδρώτα, διότι μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τόσο την υγεία όσο και την επιδερμίδα μας.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Γιατί ιδρώνουμε; Ιδρώνουμε για να αποβάλει το δέρμα μας και το σώμα μας τα απόβλητά του. Η εφίδρωση μάς βοηθά να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας και την επιδερμίδα μας από τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα, να αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματος και να ενεργοποιήσουμε το λεμφικό σύστημα, αλλά και να διατηρήσουμε καθαρό το δέρμα μας.

Εν ολίγοις, ο ιδρώτας είναι ένας τρόπος να διώξει το σώμα μας όλα τα κακά στοιχεία που δεν θέλουμε. Διώχνοντας, λοιπόν, από πάνω μας όλα αυτά τα κακά απόβλητα, τα σώματά μας μπορούν να εκτελούν καλύτερα τις διάφορες λειτουργίες τους. Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά στην παρακάτω gallery πώς ο ιδρώτας μπορεί να ευεργετήσει το δέρμα, το σώμα και τη διάθεση.

Διάβασε ακόμα: SAG Awards 2021: Τα ωραιότερα beauty looks της χθεσινής βραδιάς


Πηγή