Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κι όμως! Μπορείς να βελτιώσεις την υφή των μαλλιών σου… στον ύπνο σου

Πόσα και πόσα πρωινά δεν έχουν υπάρξει που ξυπνάς με μαλλιά που μοιάζουν να έχουν μπει στην… πρίζα; Τούφες πετούν δεξιά και αριστερά, δεν τιθασεύονται με τίποτα και τα μαλλιά σου είναι πιο αφυδατωμένα και ξηρά από ποτέ. Σκέφτεσαι αμέσως πως ξημέρωσε ακόμη μία bad hair day, όμως οι μέρες περνούν και τα μαλλιά σου συνεχίζουν να είναι χάλια.

Είναι άγρια, με ταλαιπωρημένες άκρες και για απαλότητα ή ενυδάτωση, ούτε συζήτηση. Και κάπου εκεί ξεκινάς τις απελπισμένες προσπάθειες να βάζεις μάσκες, conditioners και λαδάκια για να σώσεις την κατάσταση. Οκ, κάτι γίνεται, αλλά… Υπάρχει πάντα αυτό το «αλλά»! Κάτι λείπει, προφανώς, που ούτε καν το σκέφτηκες.

Θα σου το αποκαλύψουμε εμείς, λοιπόν. Μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου super απαλά και μεταξένια, να εκπέμπουν υγεία και λάμψη, όσο εσύ… κοιμάσαι. Πώς; Έχοντας ξαπλώσει σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη. Κι αυτό, γιατί το μετάξι και το σατέν ύφασμα είναι πολύ πιο φιλικά για την τρίχα των μαλλιών σου συγκριτικά με το βαμβάκι.

Στην ουσία, όταν εσύ κοιμάσαι και στριφογυρνάς στο κρεβάτι υπάρχει τριβή της τρίχας σου πάνω στο μαξιλάρι, που οδηγεί στο σπάσιμο και στο φριζάρισμα. Αυτό εντείνεται αν η μαξιλαροθήκη είναι βαμβακερή, ενώ μειώνεται δραστικά αν έχεις μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη. Το μετάξι κάνει τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και πολύ πιο δυνατά.

Αν, λοιπόν, ως τώρα κοιμόσουν σε βαμβακερές ή polyester μαξιλαροθήκες, μάλλον ήρθε η ώρα να τις αλλάξεις. Δοκίμασε τον ύπνο σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη και πραγματικά θα μας ευγνωμονείς. Δες, επίσης, και στην παρακάτω gallery μερικά ακόμη λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου στον ύπνο σου, ώστε να τα αποφύγεις και να κατακτήσεις επιτέλους το #hairgoal σου.

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα μυστικά ομορφιάς που ακολουθεί πιστά η Kaia Gerber


Πηγή