Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κωδικός ψεύτικες βλεφαρίδες: Όλα τα tips που χρειάζεσαι από τον make up artist Γιάννη Σίσκο

Θα σου πω την αλήθεια! Ποτέ δεν σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ψεύτικες βλεφαρίδες, γιατί ο Θεός με προίκισε με πολύ πλούσιες και πυκνές. Όχι να το παινευτώ, αλλά πολλές φορές με ρωτούν – και χωρίς να έχω βάλει μάσκαρα- αν φορώ ψεύτικες βλεφαρίδες.

Έχω, όμως, φίλες που ακούω συχνά να λένε ότι δεν τους κάνει τίποτα η μάσκαρα, άλλες που έχουν δοκιμάσει πολλά και διαφορετικά προϊόντα, έχουν βάλει καστορέλαιο και γενικά έχουν κάνει τα πάντα για να δυναμώσουν και κατ’ επέκταση να μεγαλώσουν τις βλεφαρίδες τους. Τους υποσχέθηκα, λοιπόν, να μάθω τα… άπαντα της ψεύτικης βλεφαρίδας και για αυτό απευθύνθηκα στον make up artist, Γιάννη Σίσκο.

Έντονα χρώματα: Κάν’ το όπως η Ηλιάνα, με τη βοήθεια του make up artist της, Γιάννη Σίσκου

Ο Γιάννης μού εξήγησε τα πάντα, από το πόσα είδη ψεύτικης βλεφαρίδας υπάρχουν, από τις τιμές που θα βρεις στην αγορά, μέχρι το πώς θα δώσεις ένα φυσικό αποτέλεσμα στο βλέμμα σου, αλλά και πώς θα τις καθαρίσεις για να τις φορέσεις ξανά.

Τα είδη των ψεύτικων βλεφαρίδων και οι πιο εύκολες στη χρήση

«Στην αγορά τα κορίτσια θα βρουν αρκετά και διαφορετικά είδη βλεφαρίδων και σε τιμές από 3 μέχρι 20 ευρώ. Υπάρχουν οι individual, δηλαδή οι μονές που είναι τρίχα-τρίχα, οι τριπλές, που έχουν μικρό έλασμα με 3 τουφάκια και οι μισές με ολόκληρο έλασμα για όλο το μάτι. Τώρα, όσον αφορά το έλασμα, υπάρχουν βλεφαρίδες με διάφανο έλασμα ή με πυκνό, ενιαίο, μαύρο έλασμα», εξηγεί ο make up artist, Γιάννης Σίσκος.

pseutiki vlefarida

Και συμπληρώνει: «Οι μισές βλεφαρίδες είναι οι πιο εύκολες στη χρήση. Εναλλακτικά, τα κορίτσια μπορούν να πάρουν ολόκληρες, να τις κόψουν στη μέση και να τις τοποθετήσουν με την ειδική κόλλα από τη μέση του ματιού μέχρι το τελείωμα για να επιτύχουν ένα πιο γατίσιο βλέμμα. Προσοχή, όμως! Αν η βλεφαρίδα βγει πιο έξω, πέρα από το μάτι, θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα φαίνεται πιο λυπημένο το βλέμμα».

Πώς θα επιτύχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα

Φυσικό αποτέλεσμα με τις ψεύτικες βλεφαρίδες μπορείς να αποκτήσεις μόνο επιλέγοντας εκείνες που έχουν διάφανο έλασμα. «Απαραίτητο είναι να έχουν διάφανο έλασμα οι ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά και να μην είναι μεγαλύτερες από τις δικές τους, ώστε να γίνει το τέλειο blending και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό», λέει στο Queen.gr ο Γιάννης Σίσκος.

vlefarides12

Εννοείται, όπως μας λέει ο Γιάννης Σίσκος, ότι κάθε γυναίκα πρέπει να επιλέγει και το σωστό χρώμα βλεφαρίδων ανάλογα με τα χρώματά της. Δηλαδή, αν μια κοπέλα είναι ξανθιά πρέπει να επιλέξει καστανές ψεύτικες βλεφαρίδες, ενώ αν μια κοπέλα είναι μελαχρινή, θα επιλέξεις τις μαύρες βλεφαρίδες.

Το σωστό καθάρισμα των ψεύτικων βλεφαρίδων

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι τώρα… Πώς μπορείς να καθαρίσεις σωστά τις ψεύτικες βλεφαρίδες, αλλά και αν μπορείς να τις φορέσεις περισσότερες από μία φορές.

«Καλό είναι οι ψεύτικες βλεφαρίδες να φοριούνται για λίγες ώρες, το πολύ όλη την ημέρα. Το βράδυ πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρούνται, αλλά αν είναι καλής ποιότητας σίγουρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περίπου 5 φορές. Τώρα, όσον αφορά τον καθαρισμό τους, θα πρέπει να αφαιρεθεί η κόλλα και οι βλεφαρίδες να απολυμανθούν με οινόπνευμα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό τα κορίτσια να μη βάφουν τις βλεφαρίδες με μάσκαρα. Κι αυτό, γιατί καθαρίζονται πολύ δύσκολα μετά», επισημαίνει ο Γιάννης Σίσκος.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Λευκό μολύβι ματιών: Ο Γιάννης Σίσκος μάς εξηγεί πώς να το φορέσουμε σωστά
  • Πώς θα τονίσεις τα μάτια σου ανάλογα με το χρώμα τους; Ο make up artist, Γιάννης Σίσκος, μας εξηγεί

Πηγή