Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Με αυτήν τη σειρά πρέπει να απλώνεις τα skincare προϊόντα στην επιδερμίδα σου

Όσο περνούν τα χρονιά η αγορά γεμίζει με όλο και περισσότερα προϊόντα ομορφιάς. Κάθε τρεις και λίγο ξεπετάγεται και μια νέα εταιρεία ή λανσάρεται και ένα νέο προϊόν ή συστατικό με αποτέλεσμα εσύ να τα αγοράζεις και να έχεις γεμίσει το μπάνιο σου με μικρά μπουκαλάκια και βαζάκια. Έτσι δεν είναι;

Εν συνεχεία, δοκιμάζεις όσα έχεις προμηθευτεί, φτιάχνεις σιγά-σιγά μια ρουτίνα ομορφιάς και αρχίζεις να την εφαρμόζεις σε καθημερινή βάση. Δε σου έχει τύχει, όμως, να κάνεις τα αδύνατα δυνατά, να είσαι σχολαστική και επιμελής με τη skincare routine σου και τελικά να μη βλέπεις τα αποτελέσματα που περίμενες; Αυτό, λίγο-πολύ, έχει συμβεί σε όλες μας και συνήθως φταίει η σειρά με την οποία απλώνουμε τα προϊόντα στο δέρμα μας.

Ναι, κι όμως! Το σωστό layering των προϊόντων μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιδερμίδα μας. Κι αυτό, γιατί ανάλογα με τη σειρά που τα απλώνεις, τόσο καλύτερα απορροφώνται από το δέρμα και άρα έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο βασικός κανόνας, που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχνάς, είναι να ξεκινάς τη ρουτίνα σου – είτε πρωινή, είτε βραδινή- έχοντας καθαρίσει καλά το πρόσωπό σου. Έπειτα, καλό είναι να θυμάσαι πως πρώτα απλώνουμε στο δέρμα μας τα προϊόντα με ελαφριά υφή, ώστε να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, και έπειτα προχωράμε με τα προϊόντα που είναι πιο «βαριά».

Δε θα σε αφήσουμε έτσι, όμως! Στην παρακάτω gallery θα δεις αναλυτικά όλα τα βήματα, που πρέπει να ακολουθείς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, ώστε η ρουτίνα ομορφιάς σου να έχει νόημα και να «δουλεύει» σωστά πάνω στο δέρμα σου. Για δες…

Cover photo: @skincarecharm

Διάβασε ακόμα: Το beauty look της JLo στην ορκωμοσία Biden άγγιζε την τελειότητα


Πηγή