Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Μυστικά για να μειώσεις πανάδες και φακίδες με υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Για κάποιες γυναίκες αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό και προσόν ομορφιάς ενώ κάποιες άλλες το σιχαίνονται και θέλουν να απαλλαγούν άμεσα από αυτές. Ο λόγος για τις φακίδες και τις πανάδες, τα σημάδια που μας αφήνει ο ήλιος για να θυμόμαστε τις καλοκαιρινές ημέρες και τις ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας, τις δύσκολες και βροχερές μέρες του χειμώνα. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, ήρθε η ώρα να «σβήσεις» λίγο τα σημάδια του προσώπου σου.

Κρέμα γάλακτος ή ξινό γάλα

Κυριολεκτικά ξινό για αυτό και από εδώ και πέρα δε θα πετάς στα σκουπίδια το γάλα που χάλασε, αλλά θα το κάνεις κρέμα για το πρόσωπό σου. Το φυσικό γαλακτικό οξύ που περιέχει το ξινισμένο γάλα είναι μια εξαιρετική θεραπεία για τις φακίδες που σε ταλαιπωρούν καθώς θα παράσχει μια «ευγενική επίδραση» αποφλοίωσης – απολέπισης χωρίς ξηράνει στο δέρματός. Άπλωσε λίγο πάνω στις φακίδες σου και μετά από ένα λεπτό αφαίρεσέ το με άφθονο νερό. Επίσης μπορείς να φτιάξεις με μάσκα προσώπου με κρέμα γάλακτος η οποία πιστεύεται ότι κάνει πολύ καλό στην αντιμετώπιση των φακίδων. Μετά τη χρήση της θυμήσου μόνο να απλώσεις και μια πλούσια ποσότητα ενυδατικής κρέμας.

Ραπανάκι

Μπορεί σαν λαχανικό να το απεχθάνεσαι, σαν φυσικό καλλυντικό όμως θα το λατρέψεις και αυτό γιατί το ραπανάκι περιέχει ένα συστατικό που αποχρωματίζει τα μαύρα σημάδια και βοηθάει στη λεύκανση του δέρματος. Πολτοποίησε στο μπλέντερ ένα ραπανάκι μαζί με χυμό μισού λεμονιού. Αφού το αφήσεις να στεγνώσει πάνω στα σημάδια που θέλεις ξέπλυνέ το με νερό.

Έλαιο Βιταμίνης Ε

Αυτό το θαυματουργό έλαιο –που θα βρεις εύκολα σε μεγάλα φαρμακεία- θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου κυρίως γιατί είναι κατάλληλο όχι μόνο για τις φακίδες αλλά και για οποιοδήποτε σημάδι έχεις αφού θα τα «ξεθωριάσει» γρήγορα. Άλλωστε, περιέχει στοιχεία που το δέρμα σου χρειάζεται καθημερινά και θα γίνει το αγαπημένο σου μυστικό υγείας και ομορφιάς.

Δες ακόμα:

DIY *πανεύκολο* scrub κατά της κυτταρίτιδας με δύο μόνο υλικά

Ξηροδερμία; 5 εύκολοι τρόποι για να την αντιμετωπίσεις


Πηγή