Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Νιασιναμίδη VS Βιταμίνη C: Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις μαζί στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Κάθε τρεις και λίγο κυκλοφορούν στην αγορά νέα συστατικά που υπόσχονται να κάνουν την επιδερμίδα μας λαμπερή, υγιή και όμορφη. Και κάπως έτσι εμείς ανακαλύπτουμε πού και πού νέες skincare συσκευασίες, οι οποίες τόσο από το packaging όσο και από την περιγραφή συστατικών μάς ενθουσιάζουν και μας κάνουν να θέλουμε να τις εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας.

Κάπως έτσι δεν «συμπεριφέρεσαι» κι εσύ με την beauty routine σου; Και κάπως έτσι, επίσης, μπερδεύεσαι. Δεν ξέρεις ποιο συστατικό να μπλέξεις με ποιο, ποιο να μην αναμείξεις με κάποιο άλλο και κάπου εκεί… δημιουργείται το χάος μέσα στο κεφάλι σου.

Σήμερα, λοιπόν, εμείς είμαστε εδώ για να σε ξεμπερδέψουμε λιγάκι. Θα μιλήσουμε για δύο υπέροχα skincare συστατικά και για το αν μπορείς να τα χρησιμοποιείς μαζί στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Ο λόγος για τη νιασιναμίδη και τη βιταμίνη C.

Photo credit: @skinwithkrys

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα. Για την ακρίβεια, βοηθά το δέρμα να παράξει κεραμίδια βελτιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δερματικού φραγμού και την ενυδάτωσή του, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και κατ’ επέκταση βοηθά στη μείωση λεπτών γραμμών και πόρων, ενώ μειώνει την υπερπαραγωγή σμήγματος. Επίσης, βοηθά σημαντικά και στον περιορισμό των δυσχρωμιών του δέρματος.

Οι ευεργετικές της ιδιότητες δεν σταματούν εδώ. Η νιασιναμίδη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που βοηθούν πολύ τα ακνεϊκά δέρματα, ενώ είναι και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Με άλλα λόγια, η νιασιναμίδη είναι ένα hero συστατικό που κάνει πραγματικά σε όλες μας!

Και η βιταμίνη C, βέβαια, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το δέρμα σου. Είναι αντιοξειδωτική, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες πριν προκαλέσουν ζημιά στην επιδερμίδα και -όπως η νιασιναμίδη- έχει αντιγηραντική δράση. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες και μειώνει τα μαύρα στίγματα. Όπως καταλαβαίνεις, και τα δύο συστατικά είναι θαυματουργά. Μπορούν, όμως, να συνδυαστούν στη ρουτίνα ομορφιάς σου; Οι απαντήσεις στην παρακάτω gallery.

Cover photo: @skinwithkrys

Διάβασε ακόμα: 10 sheet μάσκες κυριολεκτικά για κάθε ανάγκη


Πηγή