Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Οι συχνές επιπτώσεις του φθινοπώρου στην υγεία της επιδερμίδας μας

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, φέρνει μαζί της μερικές ευχάριστες και μερικές… λιγότερο ευχάριστες αλλαγές. Η ατμόσφαιρα γίνεται πολύ πιο δροσερή και «πλημμυρίζει» με την ευχάριστη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος, ενώ η πόλη «ντύνεται» με τα φθινοπωρινά, θερμά χρώματα των ξεραμένων φύλλων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλα γύρω μας αλλάζουν και μαζί με αυτά, αναπόφευκτα ακολουθεί και η επιδερμίδα μας. Πράγματι, οι καιρικές μεταβολές, όπως η πτώση της θερμοκρασίας, η έντονη υγρασία και ο ξηρός αέρας, επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να πραγματοποιήσουμε μερικές τροποποιήσεις στη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε.

Για να το καταφέρουμε όμως αυτό, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους το φθινόπωρο επηρεάζει την επιδερμίδα μας, ώστε στη συνέχεια να ανακαλύψουμε τους «συμμάχους» και τις μεθόδους που θα την προστατεύσουν. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικές από τις συχνότερες αλλαγές που παρουσιάζει η επιδερμίδα μας με την έλευση του φθινοπώρου.

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr


Πηγή