Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Οι 5 κρέμες ματιών που δεν αποχωρίζονται οι celebrities

Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες κάτω και γύρω από τα μάτια, κουρασμένο βλέμμα… Όλες έχουμε έρθει ή θα έρθουμε κάποια στιγμή αντιμέτωπες με τέτοιες καταστάσεις. Γι’ αυτό ακριβώς και δεν πρέπει να αμελούμε ή να παραλείπουμε την κρέμα ματιών από την καθημερινή – πρωινή και βραδινή- ρουτίνα ομορφιάς μας.

MIELĒV: Η founder του skincare brand που ξεχώρισε η Vogue και το Vanity Fair μάς μιλά αποκλειστικά

Οι celebrities λένε «ναι» στην κρέμα ματιών

Οι celebrities, πάντως, αυτού του κόσμου δεν ξεχνούν ποτέ την κρέμα ματιών τους από την beauty routine. Η Kendall Jenner, η Kerry Washington, η Margot Robbie είναι μόνο μερικές από τις stars που έχουν παραδεχθεί σε συνεντεύξεις τους ότι ακολουθούν πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς τους και πως η κρέμα ματιών είναι για αυτές «ευαγγέλιο».

Ξέρουν, βλέπεις, ότι το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, ότι χρειάζεται εντατική και καθημερινή ενυδάτωση, αλλά και αντιγήρανση.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olivia James | Licensed Esthi (@skincarecharm)

Γι’ αυτό ακριβώς φορούν κρέμα ματιών πρωί και βράδυ. Ποιες κρέμες λατρεύουν; Θα τις δεις στην παρακάτω gallery!

Η σωστή χρήση της κρέμας ματιών

Το πώς απλώνεις την κρέμα ματιών μπορεί να σου φαντάζει πανεύκολο. Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα.

Κατ’ αρχάς, για να απλώσεις την κρέμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο τον παράμεσό σου και όχι κάποιο άλλο δάχτυλο. Κι αυτό, γιατί ο παράμεσος είναι το μόνο δάχτυλο που έχει τη λιγότερη μυϊκή δύναμη και άρα δεν ασκεί πίεση στη συγκεκριμένη, ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Τα υπόλοιπα δάχτυλα είναι πιο δυνατά και μπορούν να προκαλέσουν, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, την εμφάνιση ρυτίδων.

Ακόμη, η κρέμα ματιών πρέπει να απλώνεται μόνο κάτω από τα μάτια, δηλαδή στους μαύρους κύκλους και κοντά στο κόκαλο του φρυδιού. ΌΧΙ στο καπάκι του ματιού, διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δεις… πρησμένο το μάτι σου την επόμενη μέρα.




Πηγή