Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε το μπλέντερ σε λιγότερο από ένα λεπτό

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε καθημερινά το μπλέντερ για να φτιάξετε smoothies ή σούπες τότε θα γνωρίζετε ότι ένα καλό ξέπλυμα δεν αρκεί. Χρειάζεται να καθαρίζετε σχολαστικά όχι μόνο την κανάτα ( καλό είναι να αποφεύγετε να τη βάζετε στο πλυντήριο πιάτων) αλλά και τις λεπίδες.

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καθαρισμού του μπλέντερ

Βήμα 1ο

Γεμίστε μέχρι τη μέση την κανάτα του μπλέντερ μ ε ζεστό νερό .Αφήστε μέσα τις λεπίδες έτσι ώστε να μουλιάσουν και να καθαρίσουν κι αυτές.

Βήμα 2ο

Προσθέστε μόνο μια σταγόνα υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Προσοχή στην ποσότητα καθώς μπορεί να ξεχειλίσει η σαπουνάδα.

Βήμα 3ο

Βάλτε σε λειτουργία το μπλέντερ και κρατήστε το καπάκι προς τα κάτω με μια πετσέτα. Αφήστε το σε λειτουργία για περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4ο

Αδειάστε το μπλέντερ και ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η κανάτα θα είναι καθαρή χωρίς ίχνος παιδικής τροφής ή smoothie.

Extra tip

Αν παρόλα αυτά υπάρχουν λεκέδες που επιμένουν, μπορείτε να ρίξετε μαγειρική σόδα με λίγο βραστό νερό, να την αφήσετε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια με μια οδοντόβουρτσα να τρίψετε τα δύσκολα σημεία.Ξεπλένετε, γεμίζετε την κανάτα με νερό και υγρό απορρυπαντικό και επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία.

Αυτή η γρήγορη και εύκολη μέθοδος δεν αντικαθιστά τον περιστασιακό βαθύ καθαρισμό του μπλέντερ. Επομένως, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σαπουνίστε και στεγνώστε καλά όλα τα αποσπώμενα μέρη του μπλέντερ.

Πηγή: thekitchn.com


Πηγή