Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ποια skincare συστατικά δεν πρέπει ποτέ να αναμείξεις;

Τα τελευταία χρόνια μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην ομορφιά είναι η εντατική περιποίηση της επιδερμίδας μας. Δεν είναι, όμως, απλά ένα trend. Είναι και μια μεγάλη ανάγκη για να έχουμε όμορφο, λαμπερό και υγιές δέρμα. Συμφωνείς;

Σε αυτά τα πλαίσια, λοιπόν, κι εσύ θα εντάσσεις κατά καιρούς στη skincare routine σου νέα προϊόντα και ολοκαίνουρια συστατικά, τα οποία υπόσχονται να σε κάνουν να δείχνεις για πολύ καιρό ακόμη νέα και όμορφη. Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και τα άλφα υδροξυ-οξέα (aka AHA) είναι μόνο μερικά από τα hero συστατικά που σίγουρα κάποια στιγμή στην ενήλικη ζωή σου έχεις βάλει πάνω στο πρόσωπό σου.

Είχαν, όμως, τη δράση που ήθελες και που υπόσχονταν; Ή… κατέληξες να έχεις ερεθισμένο δέρμα με κοκκινίλες και έντονη φαγούρα; Αν αυτό συνέβη, τότε πιθανότατα έκανες κάποιο combo σε συστατικά, που δεν ενδείκνυται. Ή απλά αντέδρασε το δέρμα σου. Αν δεν συνέβη τίποτε απολύτως και είναι όλα καλά, ή γνωρίζεις πολλά για το skincare (και μπράβο σου!) ή κατά τύχη τα έκανες όλα τέλεια ως τώρα.

Για να γίνεις, όμως, ακόμα πιο expert στο κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας και να μπλέκεις σωστά τα συστατικά μεταξύ τους, εμείς είμαστε εδώ. Στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει τα συστατικά, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς μαζί, κάνοντας layering, κι εκείνα που απαγορεύεται να αναμείξεις. Αυτά τα δεύτερα μπορείς, βέβαια, να τα χρησιμοποιείς χώρια, δηλαδή είτε στην πρωινή, είτε στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου.

Το σημαντικότερο όλων είναι να γνωρίζεις πως οποιοδήποτε συστατικό κι αν εντάξεις στην beauty routine σου, θα πρέπει να του δώσεις χρόνο. Να αφήσεις να περάσουν αρκετές μέρες από την πρώτη χρήση, ώστε να δεις πώς πραγματικά αντιδρά το δέρμα σου σε αυτό. Συνήθως, μία εβδομάδα είναι ένα ασφαλές χρονικό περιθώριο για να διαπιστώσεις αν ένα skincare συστατικό έχει το αποτέλεσμα που θα ήθελες στο δέρμα σου.

Διάβασε ακόμα: 7+1 αρώματα που δεν αποχωρίζονται εδώ και χρόνια οι Hollywood stars


Πηγή