Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πολυγλουταμικό οξύ: Το συστατικό που θα σου χαρίσει βαθιά ενυδάτωση

Όλες οι γυναίκες καθημερινά «παλεύουμε» να διατηρήσουμε όμορφη, υγιή και λαμπερή την επιδερμίδα μας. Είναι η προσωπική «μάχη», που δίνουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό για να βλέπουμε μια όμορφη εικόνα στον καθρέφτη μας και έτσι να νιώθουμε ακόμα πιο όμορφες μέσα και έξω.

Πρωταρχικό ρόλο, λοιπόν, στη ζωή μας παίζει η skincare routine. Όπως όλες, έτσι κι εσύ, σίγουρα θα έχεις φτιάξει μια ρουτίνα ομορφιάς στα μέτρα σου και σύμφωνα με τις ανάγκες σου, η οποία πιθανότατα αποτελείται από κρέμα προσώπου, ματιών, serum και άλλα προϊόντα. Και εκεί που έχεις βρει τα… skincare πατήματά σου ξαφνικά ξεπετάγονται μπροστά σου νέα συστατικά, τα οποία σε βάζουν στον πειρασμό να δοκιμάσεις. Αυτό θέλουμε κι εμείς να σε προκαλέσουμε να κάνεις σήμερα.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα σου μιλήσουμε για ένα σχετικά νέο skincare συστατικό, το οποίο έρχεται να πάρει την αίγλη του υαλουρονικού οξέος. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πολυγλουταμικό οξύ. Πρόκειται για ένα συστατικό, που προσφέρει την απόλυτη ενυδάτωση στο δέρμα. Για την ακρίβεια, είναι μία «βόμβα» ενυδάτωσης μιας και χαρίζει τέσσερις φορές περισσότερη υγρασία στο δέρμα συγκριτικά με το υαλουρονικό οξύ.

Τι είναι, όμως, το πολυγλουταμικό οξύ; Θα ξεκινήσουμε λίγο διαφορετικά. Το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ. Το πολυγλουταμικό οξύ δημιουργείται όταν πολλά μόρια γλουταμινικού οξέος συνδέονται μεταξύ τους. Παράγεται από βακτηριακή ζύμωση και βρίσκεται στο Nattō, ένα γιαπωνέζικο τρόφιμο κατασκευασμένο από ζυμωμένη σόγια. Τα οφέλη του στην επιδερμίδα είναι πολλά, ενώ έχει και διαφορές με το υαλουρονικό οξύ. Θα τα μάθεις, όμως, όλα αναλυτικότερα στην παρακάτω gallery. Κάνε scroll και… κράτα σημειώσεις.

Διάβασε ακόμα: Η Χαρά Παπανικολάου μάς αποκάλυψε όλα τα μυστικά του χθεσινού beauty look της Βίκυς Καγιά


Πηγή