Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Πέντε τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να συνηθίσει τα γυαλιά οράσεως

Τα γυαλιά οράσεως είναι μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής των παιδιών. 

Συχνά αρκετά παιδιά δυσανασχετούν και δεν θέλουν να τα φορέσουν ή τα βγάζουν όταν δεν είναι μπροστά οι γονείς τους.

Εάν και το δικό σας παιδί δεν θέλει να φορέσει τα γυαλιά του, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν συνειδητοποιεί πόσο θα το βοηθήσει, ή ίσως πιστεύει ότι τα γυαλιά θα του προκαλέσουν προβλήματα στο σχολείο.

Υπάρχουν πέντε απλοί τρόποι να το βοηθήσετε  να φοράει τα νέα του γυαλιά χωρίς να αισθάνεται άβολα.

Κάντε τη φροντίδα για τα νέα του γυαλιά μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας

Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει τα γυαλιά του το πρωί πριν τα φορέσει. Έχετε ένα καθορισμένο μέρος για να τα φυλάει όταν δεν τα φοράει. Είτε πρόκειται για μια ωραία θήκη είτε για ένα κουτί στο κομοδίνο, αυτή η ρουτίνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί στη χρήση γυαλιών.

Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά του ταιριάζουν και είναι άνετα

Τα άβολα γυαλιά μπορούν να κάνουν την προσαρμογή δύσκολη και το παιδί να μη θέλει να τα φορέσει. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι τα γυαλιά του παιδιού σας του ταιριάζουν και ότι νιώθει άνετα όταν τα φοράει.

Επαινέστε το κάθε φορά που φοράει τα γυαλιά χωρίς να του το υπενθυμίζεται

Τα επαινετικά λόγια θα βοηθήσουν το παιδί να νιώσει καλύτερα και να αρχίζει να συνηθίζει στην ιδέα ότι τα γυαλιά οράσεως δεν είναι κάτι …τρομακτικό.
Υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής σε οτιδήποτε νέο, και η θετική ενίσχυση μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να διαμορφώσει καλές συνήθειες και να προσαρμοστεί στη χρήση των νέων γυαλιών του με ευκολία .

Δείξτε του ότι το να φοράει γυαλιά είναι κάτι συνηθισμένο

Μερικά παιδιά διστάζουν να φορούν γυαλιά επειδή αισθάνονται άβολα με το πώς φαίνονται. Δείξτε του φωτογραφίες νέων διασημοτήτων ή χαρακτήρων κόμικς που φορούν γυαλιά. Εάν ένα παιδί συνδέει τα γυαλιά με κάποιον όπως ο Clark Kent ή ο Superman, μπορεί να νιώσει πιο άνετα με αυτά.

Βοηθήστε το να καταλάβει ότι τα γυαλιά θα κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη

Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι το να φοράει γυαλιά θα το βοηθήσει να βλέπει και να βελτιώσει τη ζωή του. Δεν είναι εύκολο να περάσει την ημέρα του όταν δεν μπορεί να δει καθαρά, αλλά τα γυαλιά θα το βοηθήσει να έχει μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Ζητήστε από το παιδί σας να φοράει τα γυαλιά του κατά τη διάρκεια των αγαπημένων του δραστηριοτήτων, ώστε να μπορεί να δει τη διαφορά.


Πηγή