Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πόσο χρόνο χρειάζεται το κάθε skincare συστατικό για να δράσει στην επιδερμίδα σου;

Κάθε γυναίκα που ξεκινά να «χτίζει» τη ρουτίνα ομορφιάς της, ώστε να καταλήξει σε συγκεκριμένα προϊόντα που θα χρησιμοποιεί καθημερινά, λαμβάνει υπόψη της ορισμένους παράγοντες. Ο πρώτος και βασικότερος όλων είναι ο τύπος της επιδερμίδας. Ακολουθούν οι ανάγκες που έχει αυτό το δέρμα.

Θέλεις αντιγήρανση; Λογικά στρέφεσαι στη ρετινόλη. Αν, όμως, έχεις ανάγκη από βαθιά απολέπιση, επιλέγεις το γλυκολικό οξύ, ενώ αν το δέρμα σου χρειάζεται ενυδάτωση, τη λύση θα σου δώσει… το υαλουρονικό οξύ. Και αφού έχεις πάρει τον skincare δρόμο σου και έχεις διαμορφώσει τη ρουτίνα ομορφιάς σου, ένα καίριο ερώτημα ταλανίζει το κεφάλι σου: «πότε επιτέλους θα δω τα πρώτα σημάδια δράσης του εκάστοτε συστατικού στην επιδερμίδα μου;».

Εδώ, λοιπόν, ερχόμαστε εμείς για να σου δώσουμε όλες τις απαντήσεις. Κατ’ αρχάς, όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και εδώ θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια. Επιβάλλεται, δηλαδή, να ακολουθείς πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς σου, να μην παραλείπεις βήματα και- βέβαια- να μην τα παρατήσεις, αν δεν δεις πολύ άμεσα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Photo credit: @skinwithkrys

Η υπομονή, όπως λένε πολλοί, είναι αρετή και στο κομμάτι του skincare αυτό είναι νόμος. Αυτό σημαίνει πως αν είσαι επιμελής με τη skincare routine σου, θα ανταμειφθείς αναλόγως για αυτό. Θα μας πεις… Θέλεις να έχεις μια ιδέα. Να μην περιμένεις μέρα με τη μέρα να καταλάβεις πότε πραγματικά δρα η ρετινόλη, η βιταμίνη C και κάθε άλλο συστατικό στο δέρμα σου.

Don’t panic! Το παρακάτω ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΤΙ-ΚΟ Instagram post σού εξηγεί επιγραμματικά, αλλά πολύ ουσιαστικά, πότε αρχίζει να «δουλεύει» το κάθε συστατικό στο δέρμα σου, αλλά και πότε βλέπεις τα πρώτα ορατά αποτελέσματα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dr. Kemi Fabusiwa | Skincare (@dr.fab)

Αφού τώρα μελέτησες το post, κάνε και ένα scroll στην παρακάτω gallery! Σου εξηγούμε λίγα περισσότερα πράγματα για το κάθε συστατικό ξεχωριστά, ώστε να ξέρεις επακριβώς πώς θα δράσει στη skincare routine σου.

Διάβασε ακόμα: Βιταμίνη C στην επιδερμίδα: 7 μύθοι που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις




Πηγή