Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Πώς θα καταλάβεις αν η skincare routine σου περιέχει περιττά προϊόντα;

Η περιποίηση της επιδερμίδας σε καθημερινή βάση είναι αναγκαία πάντα και παντού. Άλλωστε, το δέρμα μας είναι η περιουσία μας και πρέπει να το φροντίζουμε τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Αυτό θα στο λέμε και θα στο φωνάζουμε συνέχεια. Με τα τόσα, όμως, προϊόντα και συστατικά που ξεπηδούν στην αγορά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, είναι φυσικό και λογικό κάποιες φορές να μπερδευόμαστε. Και, τελικά, μην ξέροντας τι ακριβώς να χρησιμοποιήσουμε και να εντάξουμε στη skincare ρουτίνα μας, καταλήγουμε να βάζουμε περιττά πράγματα στο πρόσωπό μας.

Πόσες φορές δε σου έχει τύχει να ανακαλύψεις ένα συστατικό και να θες οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις; Και εν τέλει να μην ξέρεις ποιο να απλώσεις πρώτο στην επιδερμίδα σου. Ρετινόλη, βιταμίνη C, υαλουρονικό ή γλυκολικό οξύ; Ένας χαμός, με λίγα λόγια. Αν, λοιπόν, τόσο καιρό δοκίμαζες ό,τι νέο κυκλοφορούσε στην αγορά, είναι πιθανό να εμφάνιζες ξαφνικά ξεσπάσματα στην επιδερμίδα σου ή και να μην έβλεπες κανένα αποτέλεσμα. Και ακριβώς αυτά τα δύο είναι τα σημάδια που θα σου δείξουν ότι μάλλον χρησιμοποιείς πολλά περισσότερα προϊόντα και συστατικά από όσα πραγματικά χρειάζεται το δέρμα σου.

Στην ουσία, υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιείς- χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει- δύο ή και περισσότερα συστατικά, τα οποία προορίζονται να κάνουν την ίδια δουλειά. Τελικά, όμως, εσύ δε βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα παρατηρείς κοκκινίλες, ερεθισμούς και ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μιας και ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς έχει μειώσει τη δραστικότητά τους.

Τι πρέπει να προσέχεις, λοιπόν, εσύ από εδώ και στο εξής; Δύο πράγματα: τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και το κατά πόσο το δέρμα σου ανέχεται κάποια συστατικά. Αυτά τα δύο είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Άλλα συστατικά μπορεί να δέχεται ένα ξηρό δέρμα και άλλα μια ευαίσθητη επιδερμίδα. Παρατήρησε, λοιπόν, για αρκετές μέρες πώς αντιδρά το δέρμα σου στη skincare routine σου και ξεκίνα να αφαιρείς ή να κάνεις αλλαγές στο συνδυασμό των συστατικών, ώστε να βρεις το combo που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Διάβασε ακόμα: Mochi skin: Η νέα beauty τάση από την Κορέα υπόσχεται τέλεια επιδερμίδα


Πηγή