Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Σπιτική μάσκα προσώπου με μπανάνα για ενυδάτωση (vid)

Τώρα το καλοκαίρι οι μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες προκειμένου να κρατάτε την επιδερμίδα σας λαμπερή και ενυδατωμένη.

Εκτός λοιπόν από άφθονο νερό που πρέπει να πίνετε, φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια μάσκα ομορφιάς.

Σήμερα σας προτείνουμε μια σπιτική μάσκα με μπανάνα.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνες A, C και B6, κάλιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, σίδηρο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, η οποία προλαμβάνει τις βλάβες στα κύτταρα και τους ιστούς και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και σεροτονίνης που ρυθμίζει τον ύπνο και τη διάθεση.

Μάσκα με βασικό συστατικό την μπανάνα

Το βασικό συστατικό της μάσκας είναι μια ώριμη, πολτοποιημένη μπανάνα.Μπορείτε επίσης να αναμείξετε και άλλα υλικά όπως :

  • μέλι,  για ξηρή ή λιπαρή επιδερμίδα
  • χυμό από λεμόνι ή πορτοκάλι για ουλές
  • πουρέ αβοκάντο, για ενυδάτωση
  • γιαούρτι, για κουρασμένη επιδερμίδα
  • κουρκουμά, για λάμψη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα συστατικά που θέλετε σε ένα μπολ, προσθέτοντας νερό όταν χρειάζεται για να δημιουργήσετε μια πάστα. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό, στεγνό δέρμα και αφήστε τη να δράσει για 10 έως 15 λεπτά . Πλένετε το πρόσωπό σας και στη συνέχεια βάζετε ενυδατική κρέμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε κι άλλη μάσκα με μπανάνα:


Πηγή