Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Ραγάδες: 3 φυσικοί τρόποι να τις νικήσουμε!

Μπορεί οι φιλότιμες προσπάθειές μας να πάμε γυμναστήριο όλο το Χειμώνα να κατέληξαν σε μεγάλη αποτυχία, όμως, ήρθε η στιγμή να το πάρουμε απόφαση και να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας, που αυτή τη φορά ακούει στο όνομα “ραγάδες” και στο πώς μπορούμε να απαλλαγούμε εντελώς φυσικά.

Χωρίς να χρειαστεί να κουραστούμε ή να σπαταλήσουμε χρήματα προκειμένου να αγοράσουμε τα «σωτήρια» προϊόντα, η φύση μας δίνει 3 θαυματουργές συνταγές για να τις εξαφανίσουμε και εμείς δεν θα πούμε όχι…

Δες παρακάτω τις πανεύκολες φυσικές συνταγές!

1) Ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Κάνουμε μασάζ- μεγάλες κυκλικές κινήσεις- με ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας πάνω στην περιοχή των ραγάδων μας για λίγα λεπτά και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Το ζεστό λάδι κάνει την επιδερμίδα μας πιο απαλή και λεία ενώ παράλληλα μειώνει τις ραγάδες.

2) Αλόη η θαυματουργή

aloe vera gel on wooden spoon 1
Μια εναλλακτική αλλά παράλληλα αποτελεσματική συνταγή για τη μείωση των ραγάδων είναι αυτή με αλόη βέρα. Μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας λοσιόν, λοιπόν, ανακατεύοντας ίση ποσότητα αλόης βέρα με έλαιο βιταμίνης Ε και να την αφήσουμε να απορροφηθεί εντελώς από την επιδερμίδα μας.

3) Ασπράδι αυγού

103367572
Το αυγό είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που βοηθούν να απαλλαγούμε τις ραγάδες (ακόμη και τις ρυτίδες). Τι έχουμε να κάνουμε; Βάζουμε τα ασπράδια αυγών πάνω στις ραγάδες μας και τα αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να δούμε πως απορροφούνται από την επιδερμίδα μας.

 


Πηγή