Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ρυζόνερο: πως φτιάχνεται και ποια τα οφέλη που δεν ξέραμε;

Τελευταία, όλο και πιο συχνά, μυστικά ομορφιάς αιώνων «βγαίνουν» από τα μπαούλα και γίνονται τάσεις με τις γυναίκες να τα ακολουθούν στην beauty ρουτίνα τους. Και αυτό γιατί όχι μόνο είναι δοκιμασμένα και άντεξαν στον χρόνο αλλά και γιατί είναι απίστευτα οικονομικά και εύκολα στην εφαρμογή. Ένα τέτοιο μυστικό είναι και το ρυζόνερο, το οποίο μεταξύ των άλλων εγγυάται λαμπερά και υγιή μαλλιά.

How to? Εύκολα! Ο ένας τρόπος είναι να μουλιάσεις λίγο λευκό ρύζι σε μια κούπα νερό για περίπου 30 λεπτά (πριν το μουλιάσεις ξέπλυνέ το). Ο δεύτερος τρόπος -και ο καλύτερος- είναι να το βράσεις, μιας και λέγεται πως το ρύζι αφήνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά αφού βράσει. Όταν κρυώσει, βάλ’ το στο ψυγείο. Μπορείς να το διατηρήσεις για 4 ημέρες.

  1. Λοσιόν καθαρισμού

Βούτηξε λίγο βαμβάκι στο ρυζόνερο και με αυτό αφαίρεσε από το πρόσωπό σου τους ρύπους που έχει συγκρατήσει από όλη την ημέρα.

  1. Primer

Η ιδιότητα του ρυζόνερου να κλείνει τους πόρους σου επιτρέπει να το χρησιμοποιήσεις ως primer πριν το makeup σου για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

  1. Μάσκα μαλλιών

Αφού έχεις λουστεί και έχεις ξεβγάλει το conditioner σου, ήρθε η ώρα για να κάνεις μάσκα μαλλιών. Ρίξε σε όλο το μήκος των μαλλιών σου το ρυζόνερο και άφησε το να δράσει για 5 λεπτά πριν το ξεβγάλεις.

  1. After sun κρέμα

Το ΣΚ θα πας για μπάνιο και θα προσπαθήσεις να «μαζέψεις» όσο περισσότερο ήλιο γίνεται. Αν καείς, άπλωσε λίγο ρυζόνερο στις περιοχές που έχουν κοκκινίσει και θα δεις το κάψιμο να φεύγει πιο γρήγορα από ποτέ.

Δες ακόμα:

3 tips για να διατηρήσεις άθικτες τις μπούκλες σου

3 μύθοι σχετικά με την ενυδάτωση του οργανισμού μόλις καταρρίφθηκαν


Πηγή