Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Σακούλες κάτω από τα μάτια τέλος – 6 beauty tips για να απαλλαγείς μια για πάντα

Σακούλες κάτω από τα μάτια… Ένα πρόβλημα που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουμε όσο περνούν τα χρόνια και που συχνά αναρωτιόμαστε «γιατί να συμβαίνει αυτό». Οι λόγοι είναι πολλοί! Ο κακός και ελλιπής ύπνος, η κληρονομικότητα, αλλά και η δική μας αμέλεια.

Αν, λοιπόν, κι εσύ τελευταία παρατηρείς πως έχεις έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια και πραγματικά δεν ξέρεις τι να κάνεις, μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν 6 tips – οι περισσότεροι δερματολόγοι τα συστήνουν-, τα οποία θα σε βοηθήσουν πολύ σύντομα να απαλλαγείς από τις ενοχλητικές σακούλες. Και ναι, πάλι θα αποκτήσεις λαμπερό βλέμμα χωρίς καμία… ανομοιομορφία.

Σακούλες κάτω από τα μάτια; Tips και προϊόντα για να φύγουν μια για πάντα

Τα beauty tips για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

#1 Να χρησιμοποιείς πάντα το πρωί κρέμα ματιών

Προτίμησε μια κρέμα ματιών με υαλουρονικό οξύ για να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου βαθιά ενυδάτωση αλλά και σύσφιξη.

#2 Να χρησιμοποιείς και το βράδυ κρέμα ματιών

Δεν χρειάζεται να έχεις άλλη κρέμα ματιών για το πρωί κι άλλη για το βράδυ. Είναι στο δικό σου χέρι, βέβαια, τι θα επιλέξεις. Αν θες να έχεις διαφορετικές, επίλεξε για το βράδυ μία με ρετινόλη. Θα εξαφανιστεί και το πρήξιμο, αλλά και οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών.

via GIPHY

#3 Μην πιέζεις ή τραβάς την περιοχή κάτω από τα μάτια

Το δέρμα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτό από οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και… ιδιαίτερη μεταχείριση. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, μην πιέζεις την περιοχή κάτω από τα μάτια ή μην την τραβάς κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ. Πάντα έχει κατά νου ότι πρέπει να κάνεις απαλές κινήσεις.

#4 Μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό

Χειμώνα-καλοκαίρι πρέπει να απλώνεις αντηλιακό στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Ναι, και στα μάτια! Μην ξεχνάς ότι ο ήλιος παραμονεύει και πίσω από τα σύννεφα και μόνο… φθορά μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα.

#5 Βάλε… τις χαμηλές θερμοκρασίες στη ζωή σου (και στα μάτια σου)

Αν βλέπεις ότι η περιοχή των ματιών σου χρειάζεται «ενίσχυση» πέρα από τις κρέμες που χρησιμοποιείς, πες «ναι» στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποίησε 2 φορές την εβδομάδα μάσκα ματιών, την οποία θα έχεις βάλει πρώτα στο ψυγείο. Ακόμα και ένα παγωμένο κουταλάκι ή κρύα φακελάκια τσαγιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για μάσκα ματιών. Μετά θα είσαι πιο φρέσκια από ποτέ!

#6 Κοίταξε και πέρα από το skincare

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν μπορούν να καταπολεμηθούν μόνο με την περιποίηση της επιδερμίδας. Δώσε βάση και στη διατροφή σου, λοιπόν. Σκέψου… Μήπως τελευταία τρως πολύ αλάτι και γίνεται κατακράτηση; Μήπως δεν πίνεις πολύ νερό; Αναλογίσου όλα αυτά, ανάλαβε δράση και θα δεις πως πολύ σύντομα και πάλι θα έχεις λαμπερό βλέμμα.

Wait! Στην παρακάτω gallery σού έχω μερικές κρέμες ματιών που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις σακούλες και να αποκτήσεις φωτεινό βλέμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • #SkinMatters Πρησμένα μάτια: Tips, προϊόντα και εργαλεία για να τα αντιμετωπίσεις

  • Beautiful at any age! 10 δραστικές κρέμες ματιών για την καταπολέμηση λεπτών γραμμών και ρυτίδων


Πηγή