Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συγκαίγεσαι το καλοκαίρι; Μην ντρέπεσαι! Διάβασε εδώ

Για ακόμα μία φορά αποφασίσαμε να μιλήσουμε για ένα θέμα που απασχολεί πολλές, καμία δεν το θίγει, ενοχλεί και είναι ελαφρώς gross (γι’ αυτό άλλωστε και μας αρέσει). Ποιο είναι αυτό το θέμα; Το σύγκαμα στους μηρούς (τα μπούντια ντε!) τώρα το καλοκαίρι. Αρχικά να δηλώσουμε πως, αν μας διαβάζεις και τα μπούτια σου δεν ακουμπούν το ένα με το άλλο τότε δεν είσαι πολύ φίλη μας. Δεν μας καταλαβαίνεις, δεν είναι δίκαιο, πρέπει να φύγεις.

Αν ωστόσο ισχύει το αντίθετο είσαι φίλη μας και μείνε γιατί το θέμα σε αφορά. Τι είναι το σύγκαμα (η ζωή, ο άνθρωπος); Το σύγκαμα είναι ένας ερεθισμός που προκύπτει από την τριβή στο δέρμα. Τα μωρά συγκαίγονται γιατί τρίβεται το δέρμα τους με την πάνα. Εμείς συγκαιγόμαστε γιατί τρίβεται το δέρμα μας με το δέρμα μας. That’s life. Αν προσθέσεις στην τριβή τον ιδρώτα και ίσως τις ξυρισμένες τρίχες τότε αντιλαμβάνεσαι πως μιλάμε για πανωλεθρία! Για μακελειό! Για ξεκάθαρο βασανιστήριο και πρέπει να σταματήσει. Μπορεί να σταματήσει; Φυσικά βρε κουτό…

konti fousta boutia miroi podia sigama miron kalokairi

Όχι, δεν πρέπει να φοράς παντελόνια και να αφήσεις τις φούστες στα συρτάρια. Δεν χρειάζεται να φοράς κολάν μέσα από τα φορέματα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα υγρό ταλκ. Το υγρό ταλκ ή υγρή πούδρα είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί σε εμάς και στα μωρά τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζει σαν κρέμα και αφήνει το δέρμα τόσο στεγνό όσο και το κανονικό, μωρουδιακό ταλκ. Που θα το βρεις; Στα φαρμακεία! Ποιο θα πάρεις; Αγαπάμε την υγρή πούδρα Baby Liquid Talc της Frezyderm γιατί έχει και χαμομήλι και πρωτεΐνες βρώμης.

Υγρή πούδρα Frezyderm Baby Liquid Talc

Λατρεύουμε την υγρή πούδρα Fissan Baby γιατί μυρίζει σαν μωρό και καταπραΰνει το δέρμα.

Υγρή πούδρα Fissan Baby

Αγαπάμε και την Calm & Care της Septona γιατί περιποιείται το δέρμα μας!

Υγρή πούδρα Septona Calm Care Υγρή Πούδρα

Και μιας που το έφερε η κουβέντα, στόχος σου φίλη μας αγαπημένη δεν είναι μόνο να ανακουφιστείς από το τσούξιμο του συγκάματος! Στόχος σου είναι να προστατεύσεις το δέρμα γιατί αν δεν το προστατεύσεις, με την συνεχόμενη τριβή, τα σημεία αυτά θα παρουσιάσουν δυσχρωμίες #TheHorror. Ναι, το δέρμα θα μαυρίσει μόνιμα και εννοείται δεν το θες αυτό. Οπότε, βάζεις υγρή πούδρα, πλένεις πολύ καλά την περιοχή και αν έχεις ήδη ερεθισμένο δέρμα, εφαρμόζεις για 2 μέρες (ΜΟΝΟ 2 μέρες) τοπικά, μία κορτιζονούχα κρέμα για να φύγει ο ερεθισμός. Και FYI, το σύγκαμα δεν περιορίζεται μόνο ανάμεσα στα πόδια. Μπορεί να συμβεί ΚΑΙ στα μπράτσα και είναι εξίσου φυσιολογικό. Υγρή πούδρα λοιπόν και καλό καλοκαίρι!

Διάβασε ακόμα:

3 tips για να έχεις πάντα απαλά και νεανικά χέρια

Αυτά είναι τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες

Ανοίξαμε τις τσάντες θαλάσσης των αγαπημένων μας bloggers και είδαμε τι «κρύβουν»!


Πηγή