Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Συμβουλές ομορφιάς που δεν πρέπει να αμελείς ούτε το σαββατοκύριακο!

Μάθε 6 κακές συνήθειες που επιβαρύνουν το δέρμα σου και πρέπει να τις σταματήσεις άμεσα ή να τις αποβάλλεις από τη ρουτίνα ομορφιάς σου, αν θες να έχεις πρόσωπο υγιές, λαμπερό και φρέσκο.

    1. Μην κοιμάσαι βαμμένη

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την επιδερμίδα σου… όχι όμως αν πέφτεις στο μαξιλάρι σου χωρίς να έχεις κάνει πρώτα ένα σωστό ντεμακιγιάζ και καθαρισμό. Οι πόροι κλείνουν και μπορεί να προκληθεί σμήγμα ακόμα και μόλυνση!

  1. Να συμπεριλάβεις επιτέλους  το scrub στην beauty ρουτίνα σου

Καθώς μεγαλώνουμε, όλο και περισσότερα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Πρέπει να φροντίζεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα να χρησιμοποιείς ένα απολεπιστικό προϊόν ώστε οι πόροι να ανοίγουν και να μπορούν να εισχωρήσουν οι ευεργετικές ιδιότητες της ενυδατικής κρέμας που –εννοείται- δεν παραλείπεις να εφαρμόζεις κάθε μέρα. 

  1. Να χρησιμοποιείς αντιηλιακό προσώπου όλη τη σεζόν, πάνω από μία φορά την ημέρα

Η δράση του αντιηλιακού διαρκεί μέχρι 2 ώρες… λογικά δεν το ήξερες… Τώρα που το έμαθες όμως φρόντισε να το ανανεώνεις συχνά. Οι υπεριώδης ακτινοβολία «καραδοκεί» ακόμα και στο διάλειμμα από το γραφείο όταν πετάγεσαι για lunch ή όταν μπαίνεις στο αμάξι σου για να γυρίσεις σπίτι. Για να μην χαλάς το μακιγιάζ σου αγόρασε ένα αντιηλιακό σε compact μορφή πούδρας.

  1. Να μην ξεχνάς να πλένεις καλά και να αποστειρώνεις τα πινέλα μακιγιάζ σου

Με την πρώτη κιόλας  χρήση τους ή όταν βρίσκονται εκτεθειμένα στον αέρα,   συλλέγουν βακτήρια τα οποία την επόμενη φορά που θα βαφτείς  θα εισέλθουν ξανά στο πρόσωπο. Προσπάθησε να τα καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα.

  1. Αν έχεις ακμή μην τρως πολύ σοκολάτα

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως λευκό ψωμί και ζάχαρη, μπορούν να προκαλέσουν ακμή και σπυράκια.  Αντίστοιχα όμως, τα  φασόλια και τα φρούτα για παράδειγμα, που διαθέτουν  χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν προκαλούν το παραπάνω πρόβλημα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα φας ξανά ποτέ γλυκό και σοκολάτα, απλά περιόρισέ τα.

  1. Προσπάθησε να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

7 ρουζ νέας γεννιάς που δε μοιάζουν με τα συνηθισμένα!


Πηγή