Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Τα dos & dont’s του bronzer από τον make up artist, Θάνο Βογιατζή

Ο καιρός έχει φτιάξει επικίνδυνα. Ο ήλιος λάμπει καθημερινά όλο και πιο πολύ και το καλοκαίρι είναι μόνο μια ανάσα μακριά. Ήδη, λοιπόν, έχουμε αρχίσει να κάνουμε τη μετάβασή μας από τον χειμώνα στην άνοιξη και να αλλάζουμε μερικά πράγματα στο μακιγιάζ μας.

Τόσο καιρό στα Zoom calls, για παράδειγμα, φορούσαμε σκούρα μπορντό και δαμασκηνί κραγιόν, ενώ τώρα σιγά-σιγά αρχίζουμε τις πιο κοραλλί και πορτοκαλί αποχρώσεις. Αρχίζουμε, όμως, να χρησιμοποιούμε και το top summerish προϊόν, που δεν είναι άλλο από το… bronzer.

Και ποια από εμάς δεν θέλει να έχει ηλιοκαμένη, ζεστή όψη και λάμψη στην επιδερμίδα της αυτόν τον καιρό; Ρητορική είναι η ερώτηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, το bronzer -τώρα περισσότερο από ποτέ- κατακτά μια βασική θέση στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά μας. Το χρησιμοποιούμε, όμως, σωστά; Ή παραγινόμαστε σοκολατένιες και το αποτέλεσμα δείχνει κάπως… περίεργο;

Ξέρουμε ότι κι εσύ έχεις αυτόν τον προβληματισμό και ίσως να μη γνωρίζεις πώς ακριβώς να χρησιμοποιήσεις το bronzer. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να επικοινωνήσουμε με έναν από τους πιο ταλαντούχους make up artists, τον Θάνο Βογιατζή, ώστε να μάθουμε τα άπαντα του bronzer. Ο Θάνος επιμελείται το μακιγιάζ πολλών Ελληνίδων celebrities, όπως η Ελεονώρα Μελέτη, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Βάσω Λασκαράκη και η Ναταλία Γερμανού και ξέραμε ότι θα μπορούσε να μας κατατοπίσει. Μας ανέλυσε, λοιπόν, τα do’s και τα don’t’s αυτού του τόσο αγαπημένου -αλλά και «δύσκολου»- καλλυντικού, που αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε εντατικά από εδώ και στο εξής.

«Αρχικά, θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί πολλές γυναίκες μπερδεύονται. Είναι άλλο πράγμα το contouring και άλλο πράγμα το bronzing. To contouring σμιλεύει το πρόσωπο και δημιουργεί σκιάσεις και γωνίες. Το bronzer, από την άλλη, χρησιμοποιείται για να δώσουμε μια ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα. Τοποθετείται, στην ουσία, στα σημεία που ‘’καίει’’ ο ήλιος», μας εξηγεί ο Θάνος Βογιατζής.

bronzer

Πού πρέπει να βάζουμε bronzer, δηλαδή; «Μπορούμε να βάλουμε στο πηγούνι, στους κροτάφους ψηλά και στα σημεία που μπαίνει το ρουζ. Θέλει, όμως, προσοχή και πολύ καλό σβήσιμο, ώστε να μη φαίνεται το πρόσωπο λεκιασμένο. Και, βέβαια, τη σωστή απόχρωση, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας. Στην ουσία, έχουμε επιτυχημένο bronzing όταν δεν φαίνεται ότι έχουμε χρησιμοποιήσει bronzer», λέει ο Θάνος.

Και ναι! Όπως καταλαβαίνεις, και το bronzer έχει αποχρώσεις. Δεν υπάρχει ένα για όλες μας. Πρέπει να βρεις την κατάλληλη απόχρωση που θα «κουμπώνει» τέλεια με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Και, βέβαια, την υφή που σε βολεύει και σε κολακεύει. Γιατί το bronzer διατίθεται και σε πούδρα και σε κρεμώδη υφή και -πολλές φορές- μπορεί στη συσκευασία να συνοδεύεται από ρουζ.

bronzers

Και αφού, λοιπόν, ο Θάνος Βογιατζής μάς έχει πει τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά το bronzer, μας δημιουργείται η απορία για το τι να αποφεύγουμε. Για την ακρίβεια, τι είναι αυτό που βλέπει ο Θάνος Βογιατζής – ως make up expert- στις γυναίκες και δεν του αρέσει;

«Υπάρχουν γυναίκες που το παρακάνουν με το bronzer. Κορίτσια, μην το παρακάνετε», μας λέει με χιούμορ ο Θάνος. «Πολλά κορίτσια βάζουν και λάθος απόχρωση και υπερβολική ποσότητα και το αποτέλεσμα μόνο elegant δεν είναι. Περισσότερο, θυμίζει μουτζούρα. Και κάτι ακόμη… Εκτός από το κλασικό bronzer κυκλοφορεί και bronzer με λάμψεις στην αγορά. Και εδώ θέλει πολλή προσοχή! Βλέπω το καλοκαίρι κάποια κορίτσια στην παραλία, που έχουν βάλει τεράστιες ποσότητες bronzer με λάμψη στο πρόσωπό τους, και η επιδερμίδα δείχνει λιπαρή, λαδωμένη», μας επισημαίνει.

kendall jenner bronzer

Συνεπώς, καταλήγουμε στο ότι πρέπει να επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση bronzer για το δικό μας δέρμα. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με την ποσότητα bronzer και με το bronzer με λάμψεις και δεν πρέπει να μπερδεύουμε το contouring με το bronzing. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ!

Διάβασε ακόμα: Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μόλις έκανε το απόλυτο boho μανικιούρ


Πηγή