Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

Γιατί είναι όμορφο αν έχεις κόρες

Σίγουρα πριν μείνεις έγκυος σκέφτεσαι “γερό να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι” αλλά στην πραγματικότητα όταν ένα κορίτσι έρχεται στη ζωή σου, αρχίζεις να σκέφτεσαι τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

1. Το ροζ (και το μοβ)

Ποτέ ξανά το ροζ και το μοβ δεν θα έχει υπάρξει τόσο έντονα στη ζωή σου. Τα πάντα θα περιστρέφονται γύρω από αυτό το χρώμα και θα σου αρέσει πολύ, πίστεψέ μας.

2. Το μπαλέτο

Από την πρώτη στιγμή το πρώτο άθλημα που θα σου ζητήσουν τα μικρά σου κοριτσάκια είναι το μπαλέτο. Οι τούλινες τουτού, οι πουέντ και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με το μπαλέτο θα τους τραβήξει την προσοχή. Μπορεί εσύ να μην το έχεις σαν πρώτη επιλογή στο μυαλό σου, όμως τα μικρά σου κοριτσάκια, το έχουν.

3. Ευγένεια

Αν έχεις δει αγόρια να κάνουν χαμό και φασαρία μέσα στο σπίτι, με τα κορίτσια (τα περισσότερα) αυτό δεν ισχύει. Τα κορίτσια έχουν μια έμφυτη ευγένεια μέσα τους. Μια γλύκα. Μια “μαλαγανιά” που δεν θα μπορεί να αντισταθεί ούτε η μαμά. Και λέμε ούτε η μαμά, γιατί ο μπαμπάς θα λιώνει για την κόρη του ό,τι και αν εκείνη κάνει.

4. Τα μαλλιά

Αν δεν έχεις φτιάξει ποτέ μαλλιά, άρχισε να το κάνεις σε περίπτωση που ο γιατρός σου, σου έχει πει ότι περιμένεις κορίτσι. Οι κότσοι, οι πλεξούδες, τα πολύχρωμα τσιμπιδάκια και οι φιόγκοι θα είναι τα αγαπημένα της μικρής σου.

5. Το κουτσομπολιό

“Όλα, θέλω να τα ξέρω όλα, όχι ότι είμαι κουτσομπόλα”… τραγουδάει η αγαπημένη Άννα Παναγιωτοπούλου και αυτό θα κάνει και η μικρή σου σουσουράδα. Η καλύτερη συντροφιά για συζήτηση και κους κους θα είναι η κόρη σου. Πίστεψέ μας.

omorfo na exeis kores 2

6. Τα ρούχα

Αχ, αυτά τα ρούχα! Κάποιες μέρες θα είναι εύκολο να ντύσεις το μικρό σου κορίτσι και κάποιες άλλες όχι. Τα φορέματα, τα στέμματα και φυσικά τα “γοβάκια” θα είναι αυτό που θα τρέχουν να διαλέξουν πρώτα.

Και τέλος θα κλείσουμε με αυτό! Το κορίτσι θα σου φέρει ένα ποτήρι νερό! Εντάξει, μην παρεξηγηθείτε αμέσως οι μαμάδες που έχετε ένα αγόρι ή που πρόκειται να φέρετε στον κόσμο ένα. Αυτό είναι μια φράση που συνήθιζαν να λένε οι παλιότεροι και συνεχίζουμε να το λέμε και εμείς… που μεγαλώνουμε κόρες, που τις αγαπάμε και που νιώθουμε τυχερές που τις έχουμε στη ζωή μας.

Εξάλλου… Girls Rule!


Πηγή