Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τα tips του hair expert, Χρήστου Μπαϊραμπά, για τέλεια σγουρά μαλλιά στις γιορτές των Χριστουγέννων

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, τότε σίγουρα ξέρεις πως δεν είναι εύκολη υπόθεση να έχουν όμορφο texture και σχήμα. Θέλει πολλή προσπάθεια, πολλές δοκιμές σε προϊόντα και οπωσδήποτε εξειδικευμένη φροντίδα για να μην καταλήξουν να είναι φριζαρισμένα και εντελώς ατίθασα. Είμαι σγουρομάλλα και τα έχω βιώσει όλα όσα σου περιγράφω. Αν είσαι κι εσύ, ξέρω πως συμπάσχεις.

Αποφάσισα, λοιπόν, λίγο πριν τις γιορτές να μας βρω λύση. Να καταφέρω να μας βοηθήσω όλες εμάς τις σγουρομάλλες να έχουμε τέλειες, καλοχτενισμένες μπούκλες γενικότερα, αλλά και μέσα στα Χριστούγεννα, χωρίς -φυσικά- να κάνουμε υπερπροσπάθεια. Και αμέσως τηλεφώνησα στον Χρήστο Μπαϊραμπά, για να μου δώσεις τις συμβουλές του.

Ο Χρήστος είναι έμπειρος και ταλαντούχος hairstylist και μετά βεβαιότητας ξέρει πολλά περισσότερα από εμένα. Μου έδωσε, λοιπόν, τα tips του, τα οποία μπορείς πάντα να εφαρμόζεις για να είσαι περιποιημένη και καλοχτενισμένη, χωρίς να έχεις καταβάλει προσπάθεια.

«Τα σγουρά μαλλιά είναι εκ φύσεως ξηρά. Θέλουν σωστή περιποίηση, λοιπόν, και εντατική ενυδάτωση. Αυτό σημαίνει πως όλα τα κορίτσια θα πρέπει να χρησιμοποιούν conditioner στις άκρες και μάσκες ενυδάτωσης. Η ενυδάτωση των μαλλιών βοηθά πολύ τη μπούκλα να πάρει σχήμα», μας λέει ο Χρήστος Μπαϊραμπάς. Και συνεχίζει: «Εγώ προτείνω φυσικό στέγνωμα στα κορίτσια με σγουρά μαλλιά. Διαφορετικά, μπορούν να χρησιμοποιούν τη φυσούνα από το πιστολάκι».

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CBairampas (@christos_bairabas)

Κι εκεί που σκέφτομαι και του λέω πως όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει στα δικά μου μαλλιά και θέλουν το κάτι παραπάνω, μου απαντά ο Χρήστος: «Ξέρω το τέλειο μυστικό για να είναι πιο ωραία και στρωτή η μπούκλα σου. Θα ανακατέψεις σε ένα μπολ νερό με aloe vera, θα βουτήξεις τα δάχτυλά σου και με απαλές κινήσεις θα τα περάσεις μέσα στις μπούκλες σου. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς. Είναι το τέλειο μυστικό για τις σγουρομάλλες». Και απλά μένω άφωνη και κατενθουσιασμένη.

tips gia omorfa sgoura mallia

Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να ολοκληρώσω τη συνομιλία μας χωρίς να τον ρωτήσω και πώς θα φτιάξουμε εμείς οι σγουρομάλλες το απόλυτο hair look για τα Χριστούγεννα χωρίς να χρειαστούμε πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη. «Αυτό που λέω σε όλες τις γυναίκες με σγουρά μαλλιά είναι να χρησιμοποιούν ένα πολύ λεπτό ψαλίδι, να παίρνουν χοντρές τούφες και να δημιουργούν σφιχτές μπούκλες. Έτσι, το χτένισμα είναι πιο όμορφο, διαρκεί περισσότερο και η μπούκλα είναι πιο φυσική, wavy και καλοσχηματισμένη». Και κάπως έτσι, αποφάσισα σήμερα το απόγευμα, μετά τη δουλειά, να δοκιμάσω και εγώ όλα όσα μου είπε ο Χρήστος για να είμαι πανέτοιμη και υπέρλαμπρη στις φετινές διαφορετικές γιορτές. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις κι εσύ τα tips του hair expert! Σου εγγυώμαι εγώ προσωπικά πως θα σε ρωτούν όλοι σε ποιο κομμωτήριο πήγες και… η απάντηση μόνο άφωνους θα τους αφήσει.

Διάβασε ακόμα: Αυτή είναι η μεγαλύτερη τάση στα φρύδια, σύμφωνα με το Pinterest




Πηγή