Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τελικά είναι καλό να βάζεις ελαιόλαδο στην επιδερμίδα σου;

Πιθανότατα θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι το λάδι ελιάς, αυτό το θαυματουργό προϊόν της φύσης, μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα και τα νύχια σου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην καθυστέρηση της γήρανσης της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV, ενώ έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Άλλοι, όμως, ισχυρίζονται ότι το λάδι ελιάς είναι σίγουρα λιπαρό και «βαρύ» για την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να φράζει τους πόρους και να προκαλεί την εμφάνιση σπυριών.

Τελικά, όμως, τι συμβαίνει με το ελαιόλαδο; Μπορεί να βοηθήσει την επιδερμίδα μας να λάμπει ή θα καταλήξουμε να μη θέλουμε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη;

Ναι, το ελαιόλαδο θα σε βοηθήσει να λάμψεις

Μπορεί το ελαιόλαδο να κλείνει τους πόρους, αλλά έχει πολλά και σημαντικά οφέλη: έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σκουαλένιο, ένα έλαιο που μιμείται το φυσικό σμήγμα του δέρματός σου, οπότε αφήνει την επιδερμίδα σου πιο μαλακή και απαλή. Επίσης, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν ενάντια στη φθορά του δέρματος από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Το ελαιόλαδο, όμως, έχει και ενυδατικές ιδιότητες. Είναι στο χέρι σου, λοιπόν, να καταλάβεις αν όντως το έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου ή αν με την ενυδατική κρέμα σου είσαι καθ’ όλα καλυμμένη.

photo of person using a tissue to dry a woman s face 3738344

Το ελαιόλαδο προκαλεί εμφάνιση σπυριών

«Το ελαιόλαδο είναι ‘’βαρύ’’ με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να εμφανίσεις ακμή», εξηγεί η δερματολόγος, Mona Gohara. Είναι πιθανό, δηλαδή, αν το χρησιμοποιείς τακτικά να εμφανίσεις σπυριά, γιατί θα έχουν κλείσει οι πόροι, αλλά μπορεί και να μη συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο. «Εγώ θα κρατούσα το ελαιόλαδο για τη σαλάτα και όχι για το πρόσωπό μου», λέει με χιούμορ η Mona Gohara. Φυσικά, αν δεν εμφανίζεις ποτέ ακμή, μπορείς να δοκιμάσεις το ελαιόλαδο και να δεις πώς αντιδρά στην επιδερμίδα σου. Φρόντισε να το απλώσεις μετά την ενυδατική κρέμα κάνοντας απαλό μασάζ στο πρόσωπο, ώστε να σφραγίσεις την υγρασία.

Cover photo: @oliva.abea

Διάβασε ακόμα: Jennifer Lopez: 5 λόγοι που έχει τόσο λαμπερή επιδερμίδα στα 50 της


Πηγή