Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τελικά πρέπει να απλώνουμε στο πρόσωπό μας πρώτα το foundation ή το concealer;

Το foundation και το concealer είναι δύο hero προϊόντα μακιγιάζ και βρίσκονται στο νεσεσέρ της κάθε γυναίκας. Το μεν πρώτο καλύπτει τις ατέλειες του προσώπου, τη θαμπή όψη του και δημιουργεί μια υπέροχη βάση για να διαμορφώσουμε το μακιγιάζ μας. Το δεύτερο, από την άλλη, χαρίζει φωτεινότητα στο βλέμμα, καλύπτει τους μαύρους κύκλους και τα σπυράκια ή τα σημάδια σε όλο το πρόσωπο.

Το αιώνιο ερώτημα, όμως, των περισσότερων γυναικών είναι ένα: ποιο από τα δύο απλώνουμε πρώτο στο πρόσωπό μας; Υπάρχει σωστή σειρά για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα ή δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο; Οι make up arstists, Warren Dowdall και Debbie Finnegan, μίλησαν στο www.stylist.co.uk και μας λύνουν όλες τις απορίες.

Είναι καλύτερο να απλώνουμε foundation ή concealer πρώτα;

Όπως εξηγεί ο Dowdall, το ποιο από τα δύο προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις πρώτο εξαρτάται από την περιοχή που θέλεις να καλύψεις. «Εγώ ξεκινώ πάντα να καλύπτω με concealer την περιοχή κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους, και ποτέ δεν βάζω foundation εκεί. Γιατί; Διότι σε εκείνο το σημείο το δέρμα είναι πολύ λεπτό. Αν, λοιπόν, βάλω εκεί foundation θα είναι ‘’βαρύ’’ το αποτέλεσμα, ενώ θα φαίνονται πιο έντονες οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Warren Dowdall, είναι πιο safe να βάλουμε πρώτα concealer στους μαύρους κύκλους, διότι αμέσως θα φωτίσει το βλέμμα μας. Έτσι, το «τοπίο» θα είναι πιο καθαρό και θα χρησιμοποιήσουμε μικρότερη ποσότητα foundation. Τόση όση ακριβώς έχουμε ανάγκη.

Όσον αφορά τα σπυράκια και τα σημάδια του προσώπου, είναι καλύτερο να απλώνουμε πρώτα το concealer πάνω σε αυτά και έπειτα να βάζουμε foundation, ώστε να έχουμε ένα natural αποτέλεσμα. Συνεπώς, το σωστό, σύμφωνα με τον make up artist, είναι να απλώνουμε πρώτα το concealer και μετά το foundation.

Και αφού έχουμε διαλευκάνει τώρα το «καυτό» ερώτημα που όλες λίγο-πολύ είχαμε στο μυαλό μας, αυτόματα μας δημιουργείται ακόμη μια απορία. Σε τι απόχρωση πρέπει να είναι το concealer; Πρέπει να είναι πιο ανοιχτό, πιο σκούρο ή στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το make up; Όλες τις απαντήσεις θα τις βρεις στην παρακάτω gallery…

Διάβασε ακόμα: Γαλακτικό οξύ: Το ιδανικό skincare συστατικό ακόμη και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα


Πηγή