Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά; Τι μπορούν να κάνουν για το δέρμα σου; Ξέρεις;

Τα αντιοξειδωτικά είναι μία λέξη που συχνά μπορεί να ακούς αλλά να μην ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρεται. Ξέρεις πως σίγουρα είναι κάτι καλό και έτσι, όταν ένα προϊόν αναφέρει πως είναι «πλούσιο σε αντιοξειδωτικά», το επιλέγεις. Τι είναι λοιπόν τα αντιοξειδωτικά;

Είναι βιταμίνες όπως η Α, C και η Ε και μεταλλικά στοιχεία και συστατικά όπως το πράσινο τσάι. Αυτά τα συστατικά σε προστατεύουν από τη δημιουργία ελευθέρων ριζών (κάτι που επίσης ακούς συχνά) οι οποίες έχουν σαν μοναδικό τους σκοπό το κακό του δέρματός σου. Τα αντιοξειδωτικά λοιπόν είναι φίλοι μας καλοί όμως για να τα βάλεις σωστά στην καθημερινή σου περιποίηση πρέπει να ξέρεις τι επιλέγεις. Εδώ θα σε βοηθήσουμε…

Strivectin Soin de Nuit Haute Performance au Rétinol

Η βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α καταπολεμά τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες, ακόμα και την κυστική ακμή αλλά δεν είναι για χόρταση. Πρέπει να φοράς τα προϊόντα με βιταμίνη Α (ή ρετινόλη που είναι συμπυκνωμένη βιταμίνη Α) με άφθονο αντηλιακό και κυρίως το βράδυ.

Clinique Fresh Pressed

Η βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι το «φάρμακο» για το θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Χαρίζει τόση λάμψη στην επιδερμίδα που μοιάζεις σα να γύρισες μόλις από διακοπές (σοβαρά τώρα, το κάνει) και είναι ό, τι πρέπει για να προστατεύσεις το δέρμα σου καθημερινά.

The Body Shop Vitamin E Aqua Boost Sorbet

Βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε κάνει τα πάντα. Βοηθά το δέρμα να αντισταθεί στις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνει, καταπολεμά τις ρυτίδες και ο καλύτερός της σύμμαχος είναι η βιταμίνη C. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να συνδυάσεις τα προϊόντα σου και τα αντιοξειδωτικά τους για maximum αποτελέσματα.

Διάβασε ακόμα:

Λούζεσαι με silver σαμπουάν; Θέλουμε την προσοχή σου!

Δεν ξέρεις τι μανικιούρ να κάνεις; Έχουμε 25 (ναι, είκοσι πέντε) για να διαλέξεις

Queenettes Love: Αυτά είναι τα προϊόντα χειλιών που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

 


Πηγή