Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Τι πρέπει να ξέρετε πριν επιλέξετε αντηλιακό για το μωρό

Όλοι χρειαζόμαστε τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον ήλιο –όλο το χρόνο, αλλά ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι. Όταν όμως η συζήτηση έρχεται στα παιδιά, λόγω του ευαίσθητου δέρματός τους και τις αυξημένες ανάγκες φροντίδας, τότε τα πράγματα θέλουν μεγαλύτερη προσοχή, καθώς πρέπει να επιλέξετε σωστά τα παιδικά αντηλιακά ή τα αντηλιακά για μωρά.

Διαβάστε την ετικέτα

Επιλέξτε παιδικά αντηλιακά και αντηλιακά για μωρά που δεν περιέχουν χημικά συστατικά. Προτιμήστε εκείνα με οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου, τα οποία παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δημιουργούν ασπίδα για τη βλαβερή ακτινοβολία. Ελέγξτε πάντα την ετικέτα στα παιδικά αντηλιακά για να σιγουρευτείτε ότι είναι απολύτως ασφαλή για τους μικρούς θησαυρούς σας.

Το SPF πρέπει να είναι πάνω από 30

Τα παιδικά αντηλιακά είναι συνήθως πάνω από 30SPF–το ίδιο και τα αντηλιακά για μωρά- πράγμα που σημαίνει ότι «μπλοκάρουν» και μεγαλύτερο ποσοστό της UVB ακτινοβολίας. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί μόνο μια εφαρμογή. Πρέπει ανανεώνετε τα παιδικά αντηλιακά και τα αντηλιακά για μωρά στους μικρούς, επίδοξους κολυμβητές σας συχνά (κάθε δυο ώρες και μετά από κάθε βουτιά).

Τα αδιάβροχα είναι αυτό που χρειάζεστε

Αν πρόκειται να περάσετε την ημέρα σας στην παραλία, μη φύγετε από το σπίτι, χωρίς ένα απόλυτα αποτελεσματικό αντηλιακό που να αντέχει στο νερό. Η θάλασσα τείνει να αντανακλά και να εντείνει τις ακτίνες του ήλιου. Οπότε, τα παιδικά και τα βρεφικά αντηλιακά πρέπει να αναγράφουν τον όρο “waterproof” ή «αδιάβροχα» στην ετικέτα τους, για την καλύτερη δυνατή προστασία. Βέβαια, ακόμα κι αν είναι αδιάβροχα, αυτό δεν σημαίνει ότι αρκεί μια μόνο εφαρμογή.

Αναζητήστε τα ευρέως φάσματος

Είναι απαραίτητο τόσο τα παιδικά αντηλιακά, όσο και τα αντηλιακά για μωρά να είναι ευρέως φάσματος, τα οποία προστατεύουν από τις UVA ακτίνες (οι UVB σχετίζονται με τα SPF). Από τη στιγμή που και οι δύο τύποι είναι εξαιρετικά επιβλαβείς, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Επιλέξτε την κατάλληλη μορφή

Πολλοί γονείς επιλέγουν αντηλιακά για μωρά σε μορφή σπρέι γιατί είναι πιο εύκολο και γρήγορο να τα εφαρμόζει κανείς. Ειδικά αν έχετε πολλά παιδιά που πρέπει να προσέχετε σίγουρα θα σας βολεύει. Αυτό όμως, δεν σημαίνει είναι κατάλληλα για όλα τα παιδιά, αφού οι ανάγκες διαφέρουν. Πολλά είναι εκείνα που ενοχλούνται από τα σπρέι. Οπότε πριν καταλήξετε με ποιο από τα παιδικά αντηλιακά θα εμπλουτίσετε το νεσεσέρ των διακοπών σας, σκεφτείτε όλα τα ενδεχόμενα. Αν τα παιδιά σας είναι πιο μεγάλα, τότε ίσως να μην έχετε αυτό το πρόβλημα καθώς μπορείτε να τους πείτε να κρατήσουν την ανάσα τους όσο εφαρμόζετε αυτά σε μορφή σπρέι.

Θυμηθείτε: Φυσικά, όσο και να προσέχετε τη συχνότητα εφαρμογής, μην αφήνετε εκτεθειμένα τα παιδιά πολλή ώρα στον ήλιο και προστατέψτε τα στη σκιά και με ελαφριά ρούχα.


Πηγή