Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν σήμερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, αν και κατά τα λοιπά η εικόνα φαίνεται να είναι αρκετά καλή.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν σήμερα περιοχές στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, νησιά του Αιγαίου και Επτάνησα αλλά και ένα μέρος της Χαλκιδικής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

localStorage.clear();


Πηγή