Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τι συμβαίνει στα μαλλιά σου όταν έχει τσουχτερό κρύο όπως τη σημερινή μέρα;

Αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί μόλις ανοίξαμε όλες τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα ήταν άνευ προηγουμένου. Είδαμε τόσο χιόνι που νιώσαμε σαν να βρεθήκαμε στις Άλπεις ή σε κάποιο σαλέ του όρους Καϊμακτσαλάν κι ας ήμασταν σε προάστια της Αττικής. Αμέσως θελήσαμε να βγούμε έξω, να παίξουμε χιονοπόλεμο και να φτιάξουμε έναν cute χιονάνθρωπο. Γίναμε, με λίγα λόγια, παιδιά μιας και… επιτέλους είδαμε άσπρη μέρα.

Και, όπως φαίνεται, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε χιονισμένο τοπίο μιας και η κακοκαιρία «Μήδεια» δεν σκοπεύει να μας αφήσει σε ησυχία πολύ σύντομα. Άρα, αυτή η χαρά και ο ενθουσιασμός μας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι προσεκτική με τα πήγαινε-έλα από το σπίτι στην αυλή και πάλι πίσω. Ο κρύος καιρός -εκτός από την επιδερμίδα σου- θα ταλαιπωρήσει και τα μαλλιά σου.

Τι, δεν ήξερες πως οι χαμηλές θερμοκρασίες βλάπτουν την τρίχα; Έτσι είναι και για αυτό θέλει πολλή προσοχή. Πρέπει, ειδικά αυτές τις κρύες ημέρες, να είσαι πολύ σχολαστική με τη hair routine σου, να μην προσπερνάς κανένα βήμα και να επιλέγεις τα σωστά προϊόντα για τις ανάγκες των μαλλιών σου και τις απαιτήσεις του καιρού.

Κι αυτό, γιατί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το κρύο επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της τρίχας, οι χαμηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τα μαλλιά και δεν τους επιτρέπουν να είναι απαλά και μεταξένια. Μπορεί να σου φαίνεται όλο αυτό παράξενο και να αναρωτιέσαι συνεχώς «μα πώς γίνεται;», αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Για να καταλάβεις ακριβώς, όμως, τι κακό μπορεί να κάνει το κρύο στα μαλλιά σου, κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery. Αξίζει να γνωρίζεις, ώστε να ξέρεις πώς να προστατεύσεις σωστά την τρίχα σου. Α! Ό,τι κι αν κάνεις, πάντως, μην ξεχάσεις αυτόν τον καιρό να φοράς τον σκούφο σου. Θα είσαι και προστατευμένη και super stylish!

Διάβασε ακόμα: Το νέο μανικιούρ της JLo θα σε μεταφέρει… απευθείας στην άνοιξη


Πηγή