Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Το λάθος που κάνεις με τη βούρτσα μαλλιών και φθείρεις την τρίχα σου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί η τρίχα σου να έχει φθαρεί. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, το ραντεβού για κούρεμα που έχεις ξεχάσει να πραγματοποιήσεις τους τελευταίους μήνες, η χρήση εργαλείων θερμότητας είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά σου.

Λογικά όλα αυτά τα έχεις ξανακούσει. Ήξερες, όμως, ότι και ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην υγεία της τρίχας σου; Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια!

Εκτός από το δέρμα ο ατμός ωφελεί και τα μαλλιά – Πώς θα κάνεις hair steaming

Το λάθος που κάνεις με τη βούρτσα μαλλιών

Έχει μεγάλη σημασία το πώς βουρτσίζεις τα μαλλιά σου. Ποια, δηλαδή, είναι η κατεύθυνση την οποία «ακολουθεί» η βούρτσα σου κατά το χτένισμα. Πολλά κορίτσια, λοιπόν, κάνουν το λάθος και βουρτσίζουν οριζόντια τα μαλλιά τους, ενώ ο σωστός τρόπος είναι… άλλος.

via GIPHY

Κανονικά- για να διατηρείς υγιή τα μαλλιά σου- θα πρέπει να τα βουρτσίζεις κάθετα. Δηλαδή, να ξεκινάς από τη ρίζα και να καταλήγεις στις άκρες. Αυτή η φορά θα σε βοηθήσει να έχεις μαλλιά που δεν σπάνε, αλλά και δεν φριζάρουν. Not bad!

Άλλα λάθη που ταλαιπωρούν την τρίχα

Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να χτενίσεις τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να καταλήγεις να τα τραβάς και να σπας την τρίχα, check και μήπως κάνεις κάποια από τα παρακάτω λάθη:

Δεν χρησιμοποιείς conditioner στο λούσιμο

Το conditioner είναι hero προϊόν, το οποίο μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου. Άπλωσέ το στις άκρες των μαλλιών σου σε κάθε λούσιμο, διαφορετικά θα έχεις θέμα με το βούρτσισμα των μαλλιών. Βλέπεις, το conditioner είναι αυτό που ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά και τα κάνει βελούδινα και απαλά.

Ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών

Η μάσκα μαλλιών είναι κι αυτή must τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Μια μάσκα θρέφει τα μαλλιά, έτσι ώστε να είναι βαθιά ενυδατωμένα, να μη σπάνε και να λάμπουν. Είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να έχεις πάντα και παντού υγιή μαλλιά.

Βουρτσίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου

Κάθε πρωί και κάθε βράδυ είναι καλό να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου με κάθετη φορά όπως είπαμε και παραπάνω. Δεν έχει νόημα να τα βουρτσίζεις περισσότερο μιας και έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάνεις να ατονήσουν και να αρχίσουν να σπάνε στις άκρες.

Wait! Στην gallery θα βρεις conditioners και μάσκες μαλλιών για να αρχίσεις -επιτέλους- να βάζεις σε μια σειρά τη hair care routine σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Luxurious look – 10 Oscar worthy προϊόντα για skincare, μαλλιά και μακιγιάζ

  • Hemisqualane: Το buzzy συστατικό που υπόσχεται να σου χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά


Πηγή