Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Μουντιάλ 2022: Απόψε στο Κατάρ η κλήρωση των ομίλων

Πραγματοποιείται απόψε (19:00) η κλήρωση των ομίλων για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Με τρεις… άγνωστους «Χ» που θα αποκαλυφθούν τον Ιούνιο (13 ή 14), 29 από τις συνολικά 32 ομάδες της τελικής φάσης και «οικοδεσπότες», τους Κάρλι Λόιντ, Τζερμέιν Τζένας και Σαμάνθα   Τζόνσον, με… συνεργάτες τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Καφού (Βραζιλία) και Λόταρ Ματέους (Γερμανία) -και έξι επιπλέον βοηθούς- θα γίνει απόψε στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο της Ντόχα, παρουσία επίσης 2.000 επίσημων καλεσμένων, η κλήρωση για τους οκτώ ομίλους του Μουντιάλ 2022, που θα φιλοξενήσει το Κατάρ από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Τα γκρουπ και οι 5 από τους 8 ομίλους με 2 «Ευρωπαίες»

Οι 28 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί μέσα από την προκριματική φάση (29 μαζί με το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα), θα χωριστούν σε τέσσερις γκρουπ δυναμικότητας, που ορίζονται από το 1 έως το 4, με βάση την Παγκόσμια Κατάταξη Ανδρών της FIFA που δημοσιεύτηκε  εχθές (31/3) από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Το Κατάρ, ως διοργανώτρια χώρα, θα πάρει την πρώτη θέση (Α1) στο 1ο γκουπ, μαζί με τις επτά πρώτες ομάδες της κατάταξης: Βραζιλία, Βέλγιο, Γαλλία, Αργεντινή, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

Οι χώρες που ακολουθούν στην κατάταξη (εάν εξαιρεθούν φυσικά εκείνες που έχουν αποκλειστεί και εκείνες που είναι στα play off) θα βρίσκονται στο 2ο γκρουπ:
Μεξικό, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Ουρουγουάη, Ελβετία, ΗΠΑ, Κροατία

Αυτές που κατατάσσονται το 3ο γκρουπ, είναι: Σενεγάλη, Ιράν, Ιαπωνία, Μαρόκο, Σερβία, Πολωνία, Νότια Κορέα, Τυνησία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στο 4ο γκρουπ θα είναι οι: Καναδάς, Σαουδική Αραβία, Ισημερινός, Γκάνα, Καμερούν, Ουαλία ή Ουκρανία ή Σκωτία, Περού ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή Αυστραλία, Κόστα Ρίκα ή Νέα Ζηλανδία.

Οι ομάδες της ίδιας συνομοσπονδίας θα παραμείνουν χωρισμένες στους διαφορετικούς ομίλους, με εξαίρεση αυτές της UEFA, η οποία εκπροσωπείται από 13 ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πέντε από τους οκτώ ομίλους θα περιλαμβάνουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο Ευρωπαϊκό, υπάρχει ένας επιπλέον  αγώνας, αυτός της τρίτης και τέταρτης θέσης που παίζουν οι δύο ομάδες που ηττούνται στα ημιτελικά, μια μέρα πριν από τον μεγάλο τελικό.

Οι ημερομηνίες:

  • Φάση ομίλων: Από 21 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου
  • Φάση «16»: 3 έως 6 Δεκεμβρίου
  • Προημιτελικά: 9 και 10 Δεκεμβρίου
  • Ημιτελικά: 13 και 14 Δεκεμβρίου
  • Αγώνας 3ης θέσης: 17 Δεκεμβρίου
  • Τελικός: 18 Δεκεμβρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή