Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το λάθος που κάνεις στη haircare routine σου και προκαλείς την εμφάνιση ψαλίδας

Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι κάτι σύνηθες για τις περισσότερες από εμάς. Λίγο ότι έχεις «ξεχάσει» να πας στο κομμωτήριο και να φρεσκάρεις το κούρεμά σου, λίγο ότι χρησιμοποιείς σχεδόν καθημερινά εργαλεία θερμότητας ή ότι παραλείπεις να ενυδατώνεις σωστά τα μαλλιά σου… Ε δεν θέλει και πολύ για να δημιουργηθεί ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει και κάτι ακόμα που κάνεις εσύ και προκαλείς περισσότερη ψαλίδα στα μαλλιά. Πρόκειται για ένα λάθος που… γίνεται στο μπάνιο.

Half-up hairstyle: 10 ιδέες για να κάνεις copy το αγαπημένο hair trend των celebrities

Το λάθος που κάνεις και προκαλείς ψαλίδα στα μαλλιά

Αυτό, λοιπόν, που κάνεις και προκαλείς ψαλίδα στα μαλλιά είναι το πολύ συχνό λούσιμο. Εσύ, δηλαδή, μπορεί να νομίζεις ότι το να λούζεις τα μαλλιά σου ακόμα και κάθε μέρα τούς κάνει καλό, όμως δεν είναι έτσι τελικά τα πράγματα.

via GIPHY

Όπως καταλαβαίνεις, το υπερβολικά συχνό λούσιμο έχει επιπτώσεις και μία από αυτές είναι οι σπασμένες άκρες. Θα σου το εξηγήσω… Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και στη φθορά, οπότε όσο περισσότερο τα λούζεις τόσο πιο ευαίσθητα γίνονται. Συν τοις άλλοις, με το συχνό λούσιμο επέρχεται και το φριζάρισμα, ενώ απομακρύνονται από τα μαλλιά τα προστατευτικά φυσικά έλαια, που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η πιθανότητα να παράγονται περισσότερα έλαια από όσα χρειάζεσαι και άρα να επέλθει η λιπαρότητα στα μαλλιά σου.

Κάθε πότε πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου

Ο τύπος των μαλλιών σου και οι ανάγκες τους θα καθορίσουν τη συχνότητα με την οποία θα τα λούζεις. Αυτή είναι η αλήθεια και παρακάτω θα δεις τι προτείνουν οι ειδικοί!

ΑΡΑΙΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ: Καλό είναι να τα λούζεις 3-4 φορές την εβδομάδα, γιατί τα δικά σου μαλλιά επιβαρύνονται και «βρωμίζουν» ευκολότερα.  

ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΥΚΝΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ή ΞΗΡΑ: Μπορείς να λούζεσαι και 1 φορά την εβδομάδα.

ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Τα βαμμένα μαλλιά είναι κατηγορία από μόνα τους και αν θέλεις να σώσεις το χρώμα τους οι ειδικοί λένε πως πρέπει να λούζεσαι κάθε 4 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • DIY Time! To hairspray με δενδρολίβανο που θα σου χαρίσει πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά

  • Χωρίστρα στη μέση: Το hair trend που λατρεύει η Gen Z «σάρωσε» στα Oscars 2022


Πηγή