Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Το #1 beauty trend του 2021 θα σε κάνει να χαμογελάσεις πλατιά

Το ξέρουμε! Διαβάζοντας τον τίτλο και κάνοντας κλικ για να διαβάσεις το άρθρο ίσως να είχες στον νου σου πως θα μάθεις για κάποιο νέο trend που να αφορά το μακιγιάζ ή την περιποίηση της επιδερμίδας. Και είναι λογικό. Ο κόσμος της ομορφιάς στηρίζεται κατά βάση σε αυτά τα δύο: το make up και το skincare.

Υπάρχει, ωστόσο, και κάτι ακόμα που- πολλές φορές- ξεχνάμε και σίγουρα έχει να κάνει με την όμορφη εικόνα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από τα δόντια. Το 2021, λοιπόν, θα μας απασχολήσει πολύ η όψη και υγεία των δοντιών μας και η ανάγκη αυτή για να έχουμε ένα υγιές στόμα δεν προέκυψε τώρα ξαφνικά. Προϋπήρχε ήδη από το 2020. Θα σου εξηγήσουμε…

Το έτος, λοιπόν, που μας ταλαιπώρησε όσο κανένα άλλο, το 2020, το Facetime, το Zoom και το Teams έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μιας και λόγω καραντίνας μέσα από εκεί επικοινωνούσαμε με συναδέλφους και αγαπημένα πρόσωπα. Το γεγονός ότι έπρεπε να σταθούμε μπροστά σε μία κάμερα και να μιλήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους, δημιούργησε αμέσως την ανάγκη σε πολύ κόσμο να έχει όμορφα, λαμπερά και υγιή δόντια. Να μπορεί εκεί, που δεν χρειαζόταν η μάσκα προστασίας, να χαμογελά πλατιά και να νιώθει όμορφα για τα δόντια του. Κάπως έτσι, όπως καταλαβαίνεις, μπήκε στον χώρο του beauty πιο δυναμικά και η εικόνα των δοντιών μας.

Και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οδοντιάτρων, αλλά και του κόσμου της ομορφιάς, η φροντίδα της στοματικής μας κοιλότητας θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα- ίσως και το #1- beauty trends του 2021. Αναρωτιέσαι από πού να ξεκινήσεις για να βελτιώσεις την εικόνα των δοντιών σου; Δεν χρειάζεται άγχος, ούτε και να κάνεις κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο.

Πρώτο βήμα είναι να έχεις στο σπίτι σου τα απαραίτητα προϊόντα για τη στοματική υγιεινή σου. Μια καλή οδοντόβουρτσα, είτε συμβατική, είτε μηχανική, μια οδοντόκρεμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δικών σου δοντιών (για καταπολέμηση βακτηρίων, πλάκας, ή για λεύκανση), οδοντικό νήμα και ένα στοματικό διάλυμα είναι αυτά που οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχουν στο μπάνιο σου και να χρησιμοποιούνται τακτικά.

plusimo dontiwn

Από εκεί και πέρα είναι απαραίτητη και η επίσκεψη στον οδοντίατρο για έναν τυπικό έλεγχο και έναν καθαρισμό. Σε ένα επόμενο στάδιο και έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού σου, υπάρχουν και οι επιλογές της λεύκανσης, της ορθοδοντικής (για διόρθωση των δοντιών), των όψεων κ.ά. Θα μας πεις… Αυτήν τη στιγμή οι περισσότεροι οδοντίατροι είναι σε παύση λόγω Covid-19 και ίσως να δυσκολεύεσαι να βρεις ένα ραντεβού. Ναι, είναι γεγονός! Μπορείς, λοιπόν, να καθυστερήσεις λίγο ακόμα την τυπική επίσκεψή σου και απλά να φροντίσεις με τα κατάλληλα προϊόντα, που είπαμε παραπάνω, να διατηρήσεις σε μια καλή κατάσταση τα δόντια σου. Έτσι θα μπορείς να χαμογελάς πλατιά όλο το 2021. Και πίστεψέ μας! Αυτό είναι που έχεις ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη νέα χρονιά… ένα λαμπερό και αληθινό χαμόγελο.

Διάβασε ακόμα: Το skincare tip της Chrissy Teigen για να μη βγάζει σπυράκια από τη μάσκα προστασίας


Πηγή