Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Τριχοφυΐα στην κοιλιά: Είναι απόλυτα φυσιολογική και μπορείς να την κάνεις ό, τι θέλεις!

Το είπα στον τίτλο: Η τριχοφυΐα στην κοιλιά είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Οι περισσότερες γυναίκες έχουμε τρίχες εκεί και ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Γιατί να πειράζει δηλαδή που το σώμα μας κάνει αυτό που ξέρει; Οι τρίχες στην κοιλιά λοιπόν είναι απόλυτα φυσιολογικές και μπορείς να τις κάνεις ότι θέλεις. Μπορείς να τις αφήσεις στην ησυχία τους ή μπορεί και να θέλεις να τις ξεφορτωθείς, δικαίωμά σου, γούστο σου και καπέλο σου. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε, μόνο για να βοηθήσουμε και αν θέλεις να ξέρεις ποια είναι η σωστή μέθοδος αποτρίχωσης για την κοιλιά σου ήρθες στο σωστό μέρος. Τι να κάνεις λοιπόν για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα στην κοιλιά;

Η μονιμότερη λύση είναι το λέιζερ. Το λέιζερ θα τις εξολοθρεύσει μία για πάντα και το πλήθος των συνεδριών που θα χρειαστείς εξαρτάται από την απόχρωση της επιδερμίδας σου αλλά και από το χρώμα της τρίχας. Δεν υπάρχει κάτι πιο μόνιμο αλλά υπάρχει κάτι πιο εύκολο: το ξυράφι. Ναι, μπορείς να βάλεις ξυράφι στην κοιλιά σου αλλά δεν σου το συνιστώ. Όχι, δεν θα αποκτήσεις περισσότερες τρίχες αλλά επειδή θα είναι ολοκαίνουργιες, θα είναι πιο σκούρες και η κοιλιά σου θα… «τσιμπάει» όταν αρχίσουν να ξαναβγαίνουν. Αν δεν σε πειράζουν όλα αυτά go for it αλλά υπάρχει και τρίτη λύση.

Είναι επίπονη, με αποτελέσματα διαρκείας αλλά καθόλου ανώδυνη. Ναι, μιλώ για την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα. Μπορείς ασφαλώς να το κάνεις και να απαλλαγείς από τις τρίχες για 2 με 3 εβδομάδες και παράλληλα να τις εξασθενήσεις ώστε να μην βγαίνουν τόσο έντονα. Ναι η διαδικασία πονάει και θα πρέπει να το αντέξεις αλλά, εμείς οι γυναίκες γενικά πονάμε οπότε είμαστε ανθεκτικές. Τι να προτιμήσεις όμως; Χαλάουα ή κερί; Και τα δύο είναι καλά μόνο που η χαλάουα κάνει καλύτερη απολέπιση και πιάνει τις πολύ πολύ μικρές τρίχες. Η απόφαση είναι δική σου. Περίμενε όμως…

Υπάρχουν και δύο ακόμα λύσεις: Η αποτριχωτική κρέμα και η ξανθιστική κρέμα. Προσωπικά αντιπαθώ τις αποτριχωτικές κρέμες γιατί μυρίζουν απαίσια αλλά αν δεν σε πειράζει αυτό δοκίμασε μία. Το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο αλλά η τριχοφυΐα θα επανέλθει σε μία ή δύο μέρες… Όσο για τις ξανθιστικές κρέμες… Αυτές απλά ξανθαίνουν το χνούδι ή τις τρίχες που έχεις στην κοιλιά σου και βρίσκω 2 προβλήματα σε αυτό: α) Μπορεί να γίνουν οι τρίχες σου ερμ, πορτοκαλί (έχει συμβεί) αν δε προσέξεις και β) αν είσαι μαυρισμένη θα κάνεις λεκέδες στο σημείο που έχεις μαυρίσει. Μιλάμε λοιπόν για μία χειμερινή λύση.

koilia

Τώρα που ξέρεις τις επιλογές σου μπορείς να διαλέξεις τι θα κάνεις με τις τρίχες σου και αν με ρωτάς τι κάνω εγώ θα σου απαντήσω: Χαλάουα κάνω, λατρεύω την καλή απολέπιση και δεν νιώθω πόνο. Μη σας ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνεις και τίποτα αν βαριέσαι, είναι απόλυτα φυσιολογική και πανέμορφη όπως ακριβώς είσαι!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Τα προϊόντα που βάζω κάνουν «μακαρόνια» στο δέρμα μου. Τι συμβαίνει;

 


Πηγή