Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Υποφέρεις από αλλεργία στην επιδερμίδα; Μια DIY μάσκα ομορφιάς με βρώμη θα σε σώσει

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορούμε πολύ καλά να καταλάβουμε πόσο υποφέρεις στην καθημερινότητά σου. Συνήθως, τα ευαίσθητα δέρματα είναι και πιο επιρρεπή σε αλλεργίες, με τις κοκκινίλες, τους ερεθισμούς και τον έντονο κνησμό να αποτελούν σχεδόν… καθημερινότητα. Μήπως το τελευταίο διάστημα βρίσκεσαι και εσύ σε αυτήν τη φάση;

Κατ’ αρχάς ψυχραιμία! Οι αιτίες που μπορεί αυτό να σου συμβαίνει είναι πολλές. Πιθανότατα να φταίει κάποια δερματοπάθεια, ίσως να ευθύνονται κάποια καλλυντικά που χρησιμοποιείς ή κάποιο αντικείμενο ή υλικό με το οποίο ήρθες σε επαφή τελευταία. Σίγουρα, πρέπει να το ψάξεις καλύτερα, ειδικά αν το δέρμα σου αντιδρά συχνά και η αλλεργία έχει εξάρσεις. Να μιλήσεις με κάποιον δερματολόγο.

Παράλληλα, όμως, μπορείς να βάλεις στη ζωή σου τη βρώμη, η οποία είναι ένα θαυματουργό υλικό της φύσης. Ένα συστατικό, το οποίο πραγματικά αποτελεί βάλσαμο για τις ερεθισμένες επιδερμίδες από την πρώτη κιόλας χρήση του. Κι αυτό, γιατί περιέχει πλήθος πρωτεϊνών, θρεπτικών συστατικών και ελαίων, τα οποία συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φαγούρας, στην καταπράυνση των ερεθισμών, αλλά και στον καλό καθαρισμό της επιδερμίδας. 

Βάζοντάς τη, δηλαδή, πάνω στο δέρμα σου, όσο κι αν νομίζεις ότι θα το ταλαιπωρήσει λόγω της άγριας υφής της, εκείνη θα κάνει το ακριβώς αντίθετο. Θα κάνει αυτό το pampering για το οποίο η επιδερμίδα σου «διψά».

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα τη χρησιμοποιήσεις για να δεις άμεσα αποτελέσματα, μην ανησυχείς! Εμείς είμαστε εδώ. Βρήκαμε για εσένα την πιο εύκολη, σπιτική μάσκα ομορφιάς με βρώμη για να την κάνεις ευθύς αμέσως.

 Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές γιαούρτι

2 κουταλιές πουρέ αγγουριού

2 κουταλιές βρώμη

maska prosopou diy

Ανακάτεψε τα τρία υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και άπλωσε τη μάσκα σε καθαρή επιδερμίδα. Άσε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε καλά. Αμέσως, θα αισθανθείς μια ανακούφιση στο ταλαιπωρημένο δέρμα σου, η οποία -κατά κύριο λόγο- οφείλεται στη βρώμη. Θα νιώσεις, όμως, και βαθιά ενυδάτωση χάρη στο αγγούρι και το γιαούρτι.

Μια δοκιμή της πανεύκολης αυτής μάσκας θα σε πείσει να την κάνεις μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου. Χρησιμοποίησέ τη δύο φορές την εβδομάδα και… θα μας θυμηθείς!

Διάβασε ακόμα: 5 μυστικά για να μη σπάνε οι άκρες των μαλλιών σου στον ύπνο


Πηγή