Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Χάνεις το μαύρισμα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Τι είναι τελικά αυτά τα λευκά σημάδια στην πλάτη σου;

Αν έχεις επιστρέψει στην πόλη και οι εξορμήσεις σου στη θάλασσα έχουν σταματήσει, τότε το να χάνεις το μαύρισμά σου είναι απόλυτα λογικό. Όσο μένεις μακριά από τον ήλιο, το σώμα σου δεν έχει ανάγκη να παράγει τόση μελανίνη και καθώς γίνεται η φυσική ανανέωση της επιδερμίδας σου, χάνεις τα παλιά -νεκρά πλέον- μαυρισμένα κύτταρα τα οποία αντικαθιστώνται από καινούργια. Κάπως έτσι δημιουργούνται λευκά σημάδια στην επιδερμίδα σου και η πλάτη σου ξεκινά να μοιάζει με… χάρτη. Όσο περισσότερο scrub σώματος κάνεις, τόσο μεγαλύτερα θα γίνονται αυτά τα σημάδια καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.

Όπως είπαμε είναι απόλυτα λογικό όμως μπορεί να μην συμβαίνει μόνο αυτό. Μερικές φορές, αυτά τα λευκά σημάδια μπορεί να οφείλονται σε δερματικές παθήσεις όπως οι μύκητες. Μην τσιρίζεις, δεν είναι κάτι σοβαρό. Οι μύκητες αναπτύσσονται σε υγρά και ζεστά σημεία, είναι τα αγαπημένα τους. Όταν λοιπόν ιδρώνεις κάτω από τα ρούχα σου και κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, μερικές φορές δημιουργούνται οι τέλειες συνθήκες για να αναπτυχθούν μύκητες που αλλοιώνουν το χρώμα της επιδερμίδας σου. Αν λοιπόν τα λευκά σημάδια σου δεν φεύγουν με το scrub τότε κλείσε ένα ραντεβού στον δερματολόγο.

Μία ακόμη πάθηση που μπορεί να φταίει για τα λευκά σημάδια στο σώμα σου είναι η λευκόχρους πιτυρίαση. Μην τρομάζεις, please! Η λευκόχρους πιτυρίαση είναι μία πάθηση που αντιμετωπίζεται με τοπικές κρέμες και σαπούνια και οφείλεται και πάλι στη ζέστη και τον ιδρώτα. Μία επίσκεψη στον δερματολόγο σου αρκεί για να απαλλαχθείς από αυτή. Πως θα καταλάβεις αν έχεις αυτό; Κοίτα καλά τα σημάδια στο σώμα σου, η λευκόχρους πιτυρίαση δεν είναι… ολόλευκη, τα λευκά σημάδια θα συνοδεύονται και από άλλα χρώματα όπως μπεζ και πολύ απαλό ροζ. Αν τα εντοπίσεις, κλείσε ένα ραντεβού στον δερματολόγο.

lefkoxrous pitiriasi

Αυτές οι τρείς αιτίες είναι οι πιο συνηθισμένες και σε αυτές οφείλονται κατά 99% τα σημάδια στην πλάτη σου. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι, ίσως πιο σοβαροί, για τους οποίους το δέρμα σου μπορεί να χάνει το χρώμα του και αν έχεις οποιαδήποτε ανησυχία, κλείσε το internet και πάρε τηλέφωνο στον δερματολόγο σου. Κυρίως όμως μην πανικοβάλλεσαι και φόρα αντηλιακό! Love You Girl…

Διάβασε ακόμα: 5 tips για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου όσο περισσότερο γίνεται


Πηγή