Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Χέρια, πινέλο, σφουγγαράκι: Όσα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις το κατάλληλο εργαλείο για εσένα

Το μεικάπ aka foundation είναι το προϊόν κάλυψης σε υγρή μορφή. Κάνω αυτόν τον διαχωρισμό από την αρχή γιατί είναι σημαντικό. Κάποια κορίτσια προτιμούν κάλυψη σε μορφή πούδρας, κάποια άλλα σε compact μορφή.

Το σημερινό μας θέμα, αφορά τα κορίτσια που προτιμούν το υγρό μεικάπ και είναι πολλά. Όπως κατάλαβες και από τον τίτλο, δεν θα μιλήσουμε για το πώς θα βρεις το τέλειο προϊόν, αλλά πώς θα διαλέξεις το κατάλληλο εργαλείο και τρόπο εφαρμογής για τις ανάγκες σου.

Κόκκινο κραγιόν: Super fresh τρόποι για να το φορέσεις το πρωί + 10 θρυλικές αποχρώσεις

Η εφαρμογή και το εργαλείο με το οποίο την κάνεις, καθορίζει το 50% της επιτυχίας γι᾽αυτό είναι σημαντικό να αποφασίσεις αν θα χρησιμοποιείς τα χέρια σου, πινέλο ή σφουγγαράκι για την εφαρμογή του foundation σου.

Και τα τρία, σου παρέχουν διαφορετικό αποτέλεσμα γι᾽αυτό θα μιλήσουμε για το κάθε ένα ξεχωριστά.

ergaleia makigiaz

Τα χέρια

Τα χέρια σου είναι μία πολύ καλή μέθοδος και μπορείς να την εναλλάσσεις με το σφουγγαράκι ή το πινέλο. Η κάλυψη που παρέχουν τα χέρια σου ωστόσο, είναι μεσαία.

Καθώς τα δάχτυλά σου θα συγκρατήσουν πολύ προϊόν επάνω τους, δεν θα μπορέσεις να έχεις απόλυτη κάλυψη. Ακόμα, θα πρέπει να είσαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα των χεριών σου.

ergaleia makigiaz 7

Πρέπει να τα πλένεις καλά πριν εφαρμόσεις το μεικάπ στο δέρμα σου αλλά… Ίσως αυτό να είναι αυτονόητο.

Τέλος, τα χέρια σου δεν θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα στο «χτίσιμο» της κάλυψης. Δεν θα μπορέσεις δηλαδή να περάσεις δεύτερο στρώμα προϊόντος με απόλυτη επιτυχία.

Μακιγιάζ: Genius tips για να μη μουτζουρωθείς ποτέ ξανά

Γιατί λοιπόν να προτιμήσεις τα χέρια αντί για άλλη μέθοδο. Γιατί με τα χέρια σου θερμαίνεις το προϊόν και αυτό περνά πιο εύκολα στην επιδερμίδα σου. Επίσης, μπορείς να έχεις γρήγορη εφαρμογή και πολύ καλό blending.

ergaleia makigiaz 6

Το σφουγγαράκι

Το σφουγγαράκι δεν είναι άτι καινούργιο. Είναι από τις παλαιότερες μεθόδους εφαρμογής ωστόσο, τα νέα σφουγγαράκια έχουν βάλει στο παιχνίδι το νερό.

Τα νέα σφουγγαράκια όπως το beautyblender χρησιμοποιούνται βρεγμένα και αυτό έχει πολλά προτερήματα. Αφενός, το αποτέλεσμα είναι δροσερό και super fresh.

Αφετέρου, σου επιτρέπουν να «χτίσεις» την κάλυψη που θέλεις και αυτό σημαίνει ότι σου χαρίζουν όποιο level καμουφλάζ επιθυμείς (από ελαφρύ ως και απόλυτο).

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by beautyblender (@beautyblender)

Editor’s Choice: Τα νέα προϊόντα που θα κάνουν το φθινόπωρό σου ομορφότερο!

Το μοναδικό τους μειονέκτημα, αν μας ρωτάς, είναι ότι πρέπει να βρίσκεσαι κοντά σε κάποια πηγή με νερό για να τα χρησιμοποιήσεις και ότι πρέπει να τα καθαρίζεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά.

Τα σφουγγαράκια μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων και να σου προκαλέσουν προβλήματα αν δεν είσαι επιμελής με τον καθαρισμό τους.

ergaleia makigiaz 2

Το πινέλο 

Το πινέλο δεν είναι εργαλείο μόνο για επαγγελματίες αλλά δεν είναι και εργαλείο για εσένα που θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο στο πρόσωπό σου.

Με το πινέλο έχεις απόλυτη και σχετικά βαριά κάλυψη. Είναι άρα ιδανικό για εσένα που θέλεις να έχεις ένα fully made up look ή για εσένα που θεωρείς ότι έχεις πολλά να κρύψεις.

ergaleia makigiaz 8

Ρουζ: Πώς θα το κάνεις να δείχνει φυσικό και πώς θα διαλέξεις το σωστό για εσένα (+10 αγαπημένα μας)

Το μειονέκτημά του είναι ότι απαιτεί χρόνο αν θέλεις ένα σωστό αποτέλεσμα, αλλά και ότι απορροφά πάρα πολύ προϊόν με αποτέλεσμα να πηγαίνει χαμένο αρκετό.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να έχεις ένα πινέλο για μεικάπ στο νεσεσέρ σου, για εκείνες τις special φορές που θέλεις κάτι extra!

Το πόρισμα

Όλα είναι καλά αρκεί να ξέρεις τι θέλεις. Εμείς εδώ στο beauty department πιστεύουμε ότι, ένα νεσεσέρ πρέπει να περιλαμβάνει και ένα πινέλο αλλά και ένα καλό σφουγγαράκι.

ergaleia makigiaz 4

Έτσι μπορείς να χρησιμποιείς το κάθε ένα ανάλογα με την περίσταση, το χρόνο που διαθέτεις και τις ανάγκες που έχεις κάθε φορά.

Αν μας ρωτάς ωστόσο… Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα χέρια και αυτό είναι κάτι που μας έχουν πει οι μεγαλύτεροι makeup artists στον κόσμο #JustSayin

Matchy-matchy μακιγιάζ; Γιατί όχι; Η Δανάη Μπάρκα μας θυμίζει ότι το total ροζ πάει σε όλες




Πηγή