Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα λάδια προσώπου είναι εδώ!

Περιλαμβάνοναι σε πρωτοποριακές φόρμουλες καλλυντικών ή  διατίθενται αυτούσια εξυπηρετώντας πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Ο λόγος για τα έλεια προσώπου. Αρκετές διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν καθώς φοβούνται την έντονη λιπαρότητα που ίσως προκαλέσουν στην επιδερμίδα. Κι όμως, τα καλλυντικά λάδια προσώπου , χάρη στις προηγμένες συνθέσεις τους μπορούν να αποτελέσουν αδιαμφισβήτητα κομμάτι της καθημερινής σου περιποίησης, φτάνει να γνωρίζεις τη σωστή χρήση τους. Παρκάτω σου απαντάω σε μερικά βασικά ερωτήματα για να παραμερήσεις τους δισταγμούς σου.

Κάνουν σε περίπτωση ακμής;

Στον παρελθόν αναζητούσαμε κρέμες και καθαριστικά για το πρόσωπο  τα οποία δεν θα  ανέγραφαν τη λέξη “oil” στην ετικέτα  τους. Υπήρχε πάντα ο φόβος πως τέτοιου είδους “βαριές” συνθέσεις θα επιβάρυναν το δέρμα φράζοντας τους πόρους ή θα ενέτειναν το πρόβλημα της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος. Πλέον όμως, τα λάδια για το πρόσωπο είναι τόσο ελαφριά στην υφή τους και απορροφώνται τόσο εύκολα, ώστε δύσκολα θα καταλάβεις τη διαφορά τους από τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα. Μάλιστα, όσα περιέχουν λεβάντα, διαθέτουν  αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που θα καταπολεμήσουν τυχόν σπυράκια ή εξανθήματα.

Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα καλλυντικά?

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο τα λάδια μπορούν ακόμα και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της ενυδατικής σου κρέμας! Τι εννοούμε με αυτό; Συστατικά όπως η γλυκερίνη που συχνά χρησιμοποιείται στις κρέμες ώστε να συντηρείται καλύτερα η υγρασία τους, διατηρεί το ίδιο αποτελεσματικά και τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα. Όμοια λειτουργούν και τα λάδια καθώς έχουν την ιδιότητα να την συγκρατούν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Άρα όπως υποστηρίζει και η διάσημη Αμερικανίδα δερματολόγος Φραντσέσκα Φούσκο, όταν εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου ενυδατική κρέμα και λάδι μαζί, εξασφαλίζεις ακόμα περισσότερη ενυδάτωση. Προσοχή όμως! Για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να απλώνεις το λάδι πάντα πάνω από την κρέμα ή τη λοσιόν σου. Οι θρεπτικές του ιδιότητες μπορούν να διεισδύσουν μέσα από αυτές, το αντίθετο όμως δεν είναι εφικτό. Ένα επιπλέον προνόμιο υπάρχει και όταν συνδυάσεις το λάδι με αντιγηραντικές  και λευκαντικές θεραπείες που βασίζονται στη ρετινόλη. Συγκεκριμένα, αν τις εφαρμόζεις το βράδυ φρόντισε να απλώσεις έπειτα ένα λάδι. Θα αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις ενοχλήσεις που πολλές φορές προκαλεί η ισχυρή δράση της ρετινόλης, θα έχεις τη δυνατότητα να την εφαρμόζεις πιο συχνά και κατά συνέπεια να απολαμβάνεις γρηγορότερα τα θετικά της οφέλη στην όψη σου.  

 

(Aναπλαστικό λάδι προσώπου, VICHY Neovadiol magistral elixir)

Προκαλούν υπερβολική γυαλάδα στο πρόσωπο;

Η ανησυχία πως τα λάδια πρέπει να εφαρμόζονται μόνο το βράδυ γιατί αλλιώς θα…γυαλίζεις υπερβολικά κρίνεται τελείως αβάσιμη χάρη στις σύγχρονες μεθόδους παραγωγής τους! Αντίθετα μάλιστα είναι τέτοια η απορροφητική τους δράση ώστε το μόνο που αφήνουν στην επιδερμίδα είναι μια διακριτική λάμψη υγείας και αναζωογόνησης. Πρέπει όμως να εφαρμόζεται σωστά: Τρίψε ανάμεσα στους δείκτες σου δύο με τρεις το πολύ σταγόνες και στη συνέχεια δημιούργησε μικρές κυκλικές πιέσεις καθώς το απλώνεις σε όλη την επιφάνεια του προσώπου ξεκινώντας από τα μάγουλα.

Είναι καλή επιλογή για τις ξηρές επιδερμίδες;

Είναι αν αναφερόμαστε στα λάδια θρέψης ή ενυδάτωσης. Προσοχή! Τα καθαριστικά  ή όσα είναι για ντεμακιγιάζ στερούν από τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος την υγρασία που τόσο έχει ανάγκη. Αντίθετα, τέτοιου είδους προϊόντα  είναι ιδανικά για λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα έλαια που περιλαμβάνονται στις  καθαριστικές τους φόρμουλες απορροφούν  τη λιπαρότητα ξεμπλοκάροντας τους πόρους σαν μαγνήτες!

threptiko ladi 3 se 1 enlarge

(Θρεπτικό πολυχρηστικό λάδι 3 σε 1 Korres Pure Greek Olive)

 

Υπάρχει κίνδυνος στον ήλιο μετά την εφαρμογή τους;

Όπως όλα τα λάδια, έτσι κ εκείνα που εφαρμόζονται στο πρόσωπο αντανακλούν τις ηλιακές ακτινοβολίες, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό χειμώνα- καλοκαίρι να μην ξεχνάς να συνδυάζεις την εφαρμογή τους με αντιηλιακά που διαθέτουν δείκτη προστασίας από 20 και πάνω (spf). Αν συνηθίζεις πρώτα να απλώνεις ενυδατική κρέμα με  υψηλό αντιηλιακό  δείκτη το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Origins Clean Energy Gentle Cleansing Oil 200ml 1413902411

(Eλαφρύ και ήπιο έλαιο καθαρισμού Origins Clean Energy™ Gentle Cleansing Oil, Sephora)


Πηγή