Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Όλα όσα (νόμιζες ότι) ήξερες σχετικά με την εφίδρωση του σώματος αλλά… έκανες λάθος

Ο ιδρώτας δε μυρίζει! Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου. Η δυσάρεστη μυρωδιά του σώματος στην πραγματικότητα οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες και βακτήρια, που όταν έρχονται σε επαφή με τον ιδρώτα προκαλούν κακοσμία. 

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Εσύ ξέρεις γιατί ιδρώνουμε; Ο ιδρώτας ή αλλιώς εφίδρωση, λειτουργεί ως φυσικός θερμοστάτης ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία του σώματός μας; Αυτό εξηγεί γιατί με την έκκριση και την εξάτμισή του ιδρώτα το δέρμα διατηρείται δροσερό. Όμως, λόγω της ζέστης πολλές φορές είναι δύσκολο η επιδερμίδα να παραμένει φρέσκια και όμορφα αρωματισμένη όλο το 24ωρο. Για να το πετύχουμε, οι βασικοί μας σύμμαχοι είναι τα αποσμητικά και τα αφρόλουτρα. Οι προηγμένες συνθέσεις τους καταπολεμούν τον ιδρώτα και την κακοσμία συμβάλλοντας παράλληλα στην υγεία του δέρματος και την αποτελεσματική του προστασία από εξωτερικούς παράγοντες.

Xtra χρήσιμες συμβουλές

-Εφάρμοζε τα αποσμητικά πάντα έπειτα από ένα καλό μπάνιο, σε εντελώς στεγνό δέρμα. Περίμενε λίγα λεπτά πριν ντυθείς.

-Ορισμένα τρόφιμα ή συστατικά, όπως η καφεΐνη, και όσα έχουν έντονη μυρωδιά, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζατζίκι μπορεί να σε κάνουν να ιδρώνεις περισσότερο. Συνεπώς πρόσεξε τη διατροφή σου.

-Τήρησε τους κανόνες υγιεινής.

-Πίνε αφεψήματα: Οι βοτανολόγοι υποστηρίζουν πως με ένα φλιτζάνι φασκόμηλο ημερησίως μειώνεται η έκκριση ιδρώτα.

-Φρόντιζε να ξεβγάζεις καλά και να σκουπίζεις απαλά και ταμποναριστά, χωρίς να τρίβεις το δέρμα σου.

-Μη χρησιμοποιείς σφουγγάρι επειδή λόγω της υγρασίας αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μυκήτων και μικροοργανισμών. Προτιμότερο είναι κάποιο «γάντι» ή άλλο προϊόν με υφή πετσέτας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σου αρέσουν οι παλέτες μακιγιάζ; Αυτές είναι οι top της αγοράς


Πηγή