Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

10 leave-in conditioners για τέλεια μαλλιά και στην παραλία

Μέσα στο Σαββατοκύριακο– επιτέλους- κατάφερα κι εγώ να πάω για μπάνιο! Ο ήλιος ήταν υπέροχος και λαμπερός με εμένα να.. τσουρουφλίζομαι κυριολεκτικά για να καταφέρω να μαυρίσω. Η θάλασσα ήταν εξίσου φανταστική.

Δεν ξέρω αν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου τόσες βουτιές. Μόνο που… κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι τα μαλλιά μου φώναζαν «βοήθεια». Ήθελαν επιτόπου λίγη ενυδάτωση και φροντίδα. Λίγη εξειδικευμένη περιποίηση ή αλλιώς ένα leave-in conditioner.

Το ήξερες ότι μπορείς και μόνη σου να φτιάξεις leave-in conditioner; Δες εδώ τη συνταγή!

Τι είναι το leave-in conditioner

Κατ’ αρχάς μιλάμε για ένα σωτήριο προϊόν! Το leave-in conditioner είναι συνήθως μια κρέμα μαλλιών (ή και spray), την οποία μπορείς να έχεις μαζί σου πάντα και παντού. Την απλώνεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και δεν θέλει ξέβγαλμα. Γι’ αυτό σου λέω ότι ένα leave-in conditioner είναι άκρως απαραίτητο στην παραλία.

Είναι αυτό που θα ενυδατώσει ASAP τα μαλλιά σου μόλις βγεις από τη θάλασσα, αυτό που θα τα ξεμπερδέψει και αυτό που θα τα προστατεύσει από το σπάσιμο. Θα τα κάνει εν ολίγοις να λάμπουν και να θρέψουν όσο κι αν έχουν ταλαιπωρηθεί από το θαλασσινό αλάτι. Τέλειο;

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ariana Dohr (@aridohr)

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά

Αμέσως μόλις βγεις από τη θάλασσα μπορείς να απλώσεις στα μαλλιά σου το leave-in conditioner. Δώσε έμφαση στις ρίζες και στις άκρες κάνοντας ένα καλό μασάζ. Στη συνέχεια, χτένισε τα μαλλιά σου για να μεταφερθεί κι αυτό σ’ όλη την επιφάνεια της τρίχας.

Θέλω να σου επισημάνω κάτι, όμως! Μη θεωρήσεις πως το leave-in conditioner μπορεί να αντικαταστήσει τη μάσκα μαλλιών ή το κλασικό conditioner. Όχι και σε καμία περίπτωση. Το leave-in είναι για να σε σώζει όταν θες εδώ και τώρα να ενυδατώσεις και να περιποιηθείς τα μαλλιά σου ή για τις στιγμές που η τρίχα σου χρειάζεται επιπρόσθετη φροντίδα.

Δες τώρα τα δέκα leave-in conditioner που βρήκα για εσένα και… κανόνισε να προμηθευτείς ένα για να το έχεις μαζί σου στις διακοπές. Θα το λατρέψεις!




Πηγή