Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

10 scrub προσώπου για κάθε ανάγκη

Η κάθε επιδερμίδα είναι εντελώς διαφορετική και κατ’ επέκταση έχει άλλες ανάγκες. Αυτό σημαίνει πως άλλα προϊόντα θα χρησιμοποιήσει μια γυναίκα με λιπαρό δέρμα, άλλα εκείνη που έχει θαμπή επιδερμίδα και άλλα αυτή που θέλει να καταπολεμήσει την ξηρότητα. Με αυτό το κριτήριο δεν κάνεις κι εσύ beauty shopping; Λογικά ναι! Και ακριβώς έτσι θα πρέπει να σκέφτεσαι όταν θέλεις να επενδύσεις σε ένα νέο scrub προσώπου.  

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά! Δεν θα πρέπει να παραμελείς ποτέ την απολέπιση της επιδερμίδας σου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σου όσο βαρετό κι αν σου φαίνεται κάποιες φορές. Βλέπεις, ένα scrub βοηθά την επιδερμίδα σου να «αναπνεύσει». Απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους που συγκεντρώνονται στο δέρμα σου από την ατμόσφαιρα.

Κάνει- όπως καταλαβαίνεις- σημαντική «δουλειά» στο δέρμα! Θέλει, όμως, και πολλή προσοχή στη χρήση του για να μην έχεις… μη αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κάνεις αλόγιστη χρήση ενός scrub προσώπου. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα να το χρησιμοποιείς για να απαλλάσσεται το δέρμα σου από βρωμιά, νεκρά κύτταρα και ρύπους του περιβάλλοντος.

Η υπερβολική χρήση μόνο κακό θα κάνει στο δέρμα σου. Δηλαδή, αν κάνεις κάθε μέρα ή τέσσερις φορές την εβδομάδα scrub προσώπου, με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξεις με δέρμα ερεθισμένο και ταλαιπωρημένο. Και αυτό δεν το θέλεις, σε καμία περίπτωση. Γίνε, λοιπόν, τακτική στην εβδομαδιαία απολέπισή σου και δες τα δέκα υπέροχα scrub προσώπου που βρήκαμε για εσένα στην παρακάτω gallery. Θα καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη έχεις!

Διάβασε ακόμα: Bronzer: Μάθε πώς θα επιλέξεις το σωστό πινέλο για τέλεια εφαρμογή


Πηγή