Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

3 κανόνες μακιγιάζ από τον makeup artist της Kim Kardashian

Ο Mario Dedivanovic, ο makeup artist που βάφει την Kim Kardashian εδώ και 10 χρόνια (και τώρα λανσάρει μαζί της μια νέα σειρά μακιγιάζ) είναι ένας από τους κορυφαίους beauty experts του πλανήτη. Ο ίδιος μίλησε στο αμερικανικό Elle για τα μυστικά της δουλειάς του.

 

A post shared by MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) on Oct 21, 2017 at 10:54am PDT

Να λοιπόν, σύμφωνα με τον Dedivanovic, μερικοί κανόνες μακιγιάζ που πρέπει κι εσύ να ακολουθείς:

1. Βάλε το concealer πριν από το foundation.
«Για να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο στο blending των προϊόντων στο πρόσωπο» λέει ο ίδιος, προσθέτοντας πως ξεκινάει από το concealer και στη συνέχεια απλώνει υγρό foundation. Ένα tip ακόμα που σου δίνει είναι να ξεκινάς με μικρή ποσότητα foundation και αν χρειάζεται να προσθέσεις κι άλλο. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο ελαφρύ και φυσικό.

2. Για να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ, πρέπει να δώσεις σημασία στα φρύδια
Ο Dedivanovic εξηγεί πως τα φρύδια είναι πολύ σημαντικά σε ένα μακιγιάζ και ότι ο ίδιος προτιμά να είναι «έντονα, αλλά θηλυκά». Ξεκινάει χτενίζοντας τα φρύδια με ανοδική φορά και μετά, με ένα ειδικό μολύβι στη σωστή απόχρωση, κάνει μικρές γραμμούλες (σαν να μιμείται τις τριχούλες των φρυδιών), γεμίζοντας τα κενά. Μετά, με το βουρτσάκι των φρυδιών, χτενίζει και πάλι καλά τα φρύδια, για να «μαλακώσει» το αποτέλεσμα και να το κάνει να δείχνει πιο φυσικό.

3. Χρησιμοποίησε το concealer σαν primer για τα μάτια
Ο ίδιος απλώνει πάντα concealer στο κινητό βλέφαρο. Αφού το απλώσει καλά, χρησιμοποιεί διάφανη πούδρα σταθεροποίησης πριν ξεκινήσει να βάφει το μάτι, για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποτέλεσμα.

 

Δες ακόμα: 4 κανόνες ομορφιάς που πρέπει να σταματήσεις να ακολουθείς, σύμφωνα με τις stars

 


Πηγή