Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

3 χρήσεις της αλόης που δεν ήξερες μέχρι σήμερα

Η αλόη, γνωστή και ως αλόη βέρα (Aloe vera), θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί η «βασίλισσα» των φυτών με φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο εδώ και πάρα πολλά χρόνια ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα συστατικά στην σύγχρονη κοσμητολογία. Δεν είναι λίγες άλλωστε οι φορές που την συναντάμε σε κρέμες, μάσκες ή άλλα προϊόντα ομορφιάς.

Αλόη για κάθε beauty πρόβλημα

Το διάφανο ζελέ που περιέχει στο εσωτερικό τω φύλλων τηςείναι γεμάτο ευεργετικές ουσίες και προσφέρει ανακούφιση στο ταλαιπωρημένο δέρμα. Η αλόη βέρα αποτελεί βασικό συστατικό στην προετοιμασία σπιτικών θεραπειών που εφαρμόζονται τοπικά στην επιδερμίδα.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πώς θα φτιάξεις το πιο καταπραϋντικό after sun σώματος με aloe vera

Αν κάνεις laser για τριχοφυϊα σίγουρα θα έχεις προσέξει πως μετά τη συνεδρία σου βάζουν κάποιο gel με αλόη, που ανακουφίζει το δέρμα και καταπολεμά τυχόν ερεθισμούς. Επίσης ξέρουμε πως είναι το no1 συστατικό στο οποίο πρέπει να επενδύσουμε μετά από εγκαύματα ή για επούλωση ουλών. Σημαντικός είναι όμως και ο ρόλος της στην προστασία κατά των ακτίνων UV αφού συμβάλει στην προστασία του δέρματος. Εφάρμοσε κρέμα από aloe vera μερικά λεπτά πριν την έκθεσή σου στον ήλιο και θα εξασφαλίσεις ένα μεγάλο ποσοστό προστασίας.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Joy of Life ✨ Healthy Living (@joyoflife.healthyliving)

 

3 χρήσεις της αλόης που αγνοούσες μέχρι σήμερα

1) Μειώνει την κυτταρίτιδα.

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται συχνά τοπικά κατά της κυτταρίτιδας. Εννοείται πως ένα μασάζ με gel δεν αρκεί και πρέπει να συνδυασθεί με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.

2) Συμβάλλει στην υγεία της τρίχας.

Εφάρμοσε το gel αλόης σε βρεγμένα μαλλιά και προστάτευσέ τα από το πιστολάκι, τις συσκευές θερμότητας, τη βροχή κ.ά. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο λαμπερά και μαλακά θα δείχνουν.

3) Ιδανική για χαλαρωτικό μασάζ.

Η αλόη έχει ιδιότητες που χαλαρώνουν τους μυς του κεφαλιού. Κάθε φορά που λούζεσαι, κάνε ένα πολύ καλό μασάζ στο κεφάλι σου για να απελευθερωθείς άμεσα από το στρες.

ΥΓ. Πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε στο δέρμα σου συμβουλέυσου έναν δερματολόγο.

Πηγή κεντρικής: @diamondfashion_oficial




Πηγή