Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024

3 DIY συνταγές για να περιποιηθείς σωστά τα πόδια σου στην καραντίνα

Μπορεί ο χειμώνας να έχει παραταθεί λίγο, ο φετινός Απρίλιος να μην είναι έτσι όπως τον περιμέναμε από πολλές πλευρές, αλλά η καλοκαιρία θα έρθει σε λίγο καιρό. Τόσο στη ζωή μας όσο και στην ατμόσφαιρα. Πού θα πάει;! Αφού, λοιπόν, μένουμε σπίτι για να προστατευθούμε όλες από τον Κορονοϊό και έχουμε εξαντλήσει σε αυτήν την καραντίνα όλες τις beauty συνταγές προσώπου και χεριών, τώρα ήρθε η στιγμή να ασχοληθούμε με τα πόδια μας.

Πριν υποδεχθούμε το καλοκαίρι έχουμε άπειρο χρόνο να φροντίσουμε κατάλληλα τα κάτω άκρα μας με υπέροχες foot masks, οι οποίες θα χαρίσουν αξεπέραστα απαλή επιδερμίδα, χωρίς σκασμένες φτέρνες και ξεφλούδισμα. Δες παρακάτω τις υπέροχες συνταγές και ξεκίνα την προετοιμασία!

Photo: @waamcosmetics

Scrub ποδιών

-1 κ.σ. αλάτι

-1 κ.σ. αλεσμένη βρώμη

-1 κ.σ. αμύγδαλα σε κομματάκια (χτυπημένα σε μπλέντερ)

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κ.σ. λάδι καρύδας

Βάλε σε ένα μπολ τα υλικά, ανακάτεψε καλά και άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου μέχρι την αρχή της γάμπας. Κάνε για 10 λεπτά απαλό μασάζ, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα νεκρά κύτταρα. Έπειτα, βούτηξε μια πετσέτα σε ζεστό νερό, στύψε καλά και με αυτήν καθάρισε απαλά τα πόδια σου. Αμέσως θα ανακαλύψεις μια τρομερή απαλότητα.

Μάσκα ποδιών

-1 κ.σ. βρώμη

-1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

-1 κούπα μέλι

-1 κ.σ. χυμό λεμονιού

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανακάτεψε το μείγμα και άπλωσέ το στα πόδια σου. Άσε το να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα πλύνε τα πόδια με ένα μυρωδάτο αφρόλουτρο. Η αίσθηση της ενυδάτωσης και της χαλάρωσης που θα νιώσεις θα είναι μοναδική.

feet

Θεραπεία ποδιών

-2 μικρά αγγούρια

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ανακάτεψε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά. Έπειτα, άπλωσε το μείγμα στα πόδια σου και άφησέ το να δράσει για 10-15 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε καλά και απόλαυσε την υπέροχη απαλότητα των κάτω άκρων σου.

Διάβασε ακόμα: 10 μυστικά για να αποκτήσεις μακριές και πυκνές βλεφαρίδες

 

 


Πηγή