Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

3 tips για να μην ξαναγυαλίσει ποτέ το δέρμα σου στο γραφείο

Πόσες φορές δεν έχεις φύγει από το σπίτι με απόλυτα ματ, όμορφη επιδερμίδα μόνο και μόνο για να φτάσεις να γυαλίζεις σα να έτρεξες μαραθώνιο στη μέση της ημέρας #relatable; Δεν είσαι μόνη σου! Όλα τα κορίτσια με λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εκτός και αν… βάφονται με στρατηγική και με τα σωστά προϊόντα. Βλέπεις, για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται πλάνο και σωστές αγορές! Όχι, δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται. 3 πράγματα πρέπει να θυμάσαι:

#1 Η προετοιμασία είναι deal maker or breaker
Αν δεν προετοιμάσεις σωστά το δέρμα σου και δεν βάλεις σωστές βάσεις τότε δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θες. Ναι μεν το μεικάπ σου μπορεί να είναι ματ αλλά χρειάζεται βοήθεια. Η βοήθεια έρχεται με τη μορφή των primers που ναι μεν είναι ένα ακόμη βήμα που δεν θέλεις να κάνεις αλλά το χρειάζεσαι. Τα primers όπως το L’ Oreal Paris, Infallible Mattifying Primer δημιουργούν ένα τέλεια ματ αποτέλεσμα πριν ακόμα βάλεις μεικάπ και αποτρέπουν τη λιπαρότητα όλη μέρα. Αξίζει και να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν και να αφιερώσεις το μισό λεπτό επιπλέον στο μακιγιάζ σου.

MAC STUDIO FIX SOFT MATTE FOUNDATION STICK

#2 Πρέπει να βρεις σωστό μεικάπ
Ναι, ασφαλώς και θα είναι ματ όμως πρέπει να ταιριάζει στο δέρμα σου γιατί μπορεί να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα ματ προϊόντα είναι κατά κύριο λόγο βαριά και μπορεί να «μπερδέψουν» το δέρμα σου κάνοντάς το να νομίζει πως χρειάζεται λιπαρότητα #thehorror! Δοκίμασε λοιπόν αρκετά πριν καταλήξεις ή απλά πάρε το ολοκαίνουργιο MAC, Studio Fix Soft Matte Foundation Stick που ταιριάζει –εγγυημένα- σε όλα τα δέρματα.

SEVENTEEN MATTIFYING SETTING MIST

#3 Ένα ψέκασμα πριν φύγεις
Μπορεί αν βιάζεσαι αλλά ένα ψέκασμα με setting spray πριν φύγεις σημαίνει πολλά! Είναι αυτό που θα «σταθεροποιήσει» απόλυτα το μακιγιάζ σου αλλά κυρίως, είναι αυτό που θα τυλίξει το δέρμα σου σε ένα ματ πέπλο διαρκείας. Το δικό μας αγαπημένο είναι το Seventeen, Mattifying Setting Mist που σε κάνει να νιώθεις σα να μην έχεις φορέσει τίποτα ενώ παράλληλα φρεσκάρει και εξαφανίζει τις γυαλάδες!

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το ένα πράγμα που θέλουν οι δερματολόγοι να κάνεις πάντα, πάντα… ΠΑΝΤΑ!


Πηγή