Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

4 φυσικοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Και – σίγουρα- όσες τους αντικρίζουν καθημερινά στον καθρέφτη τους δεν αισθάνονται πολύ καλά για αυτό. Μπορεί κι εσύ να ακολουθείς σχολαστικά τη skincare routine σου πρωί και βράδυ, να βάζεις ορούς και κρέμες ματιών, αλλά στο τέλος της ημέρας βλέπεις ότι δε γίνονται θαύματα!

Για τους μαύρους κύκλους ευθύνονται πολλά πράγματα. Μία από τις βασικές αιτίες εμφάνισης μαύρων κύκλων είναι η φυσική φθορά του χρόνου. Καθώς περνούν τα χρόνια, η κυκλοφορία του αίματος στη συγκεκριμένη περιοχή μειώνεται με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυτοί οι σκουρόχρωμοι, αντιαισθητικοί κύκλοι. Φυσικά, η αϋπνία και οι άστατες ώρες ύπνου, η καθημερινή κούραση, αλλά και κληρονομικοί λόγοι είναι μερικές ακόμη αιτίες. Τέλος, και οι κακές διατροφικές συνήθειες, αλλά και το κάπνισμα επιδεινώνουν το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Θαύματα μπορεί να μη γίνονται και να μην έχεις τη δυνατότητα να εξαφανίσεις αυτούς τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου, μπορείς όμως να βοηθήσεις την κατάσταση και να τους δεις σταδιακά να μειώνονται με μερικές φυσικές συνταγές, που είναι εύκολες και οικονομικές. Κάνε scroll στην παρακάτω gallery για να μάθεις περισσότερα…

Διάβασε ακόμα: DIY: Φτιάξε πανεύκολα αυτό το λαχταριστό braided σινιόν (video)


Πηγή