Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5 κρέμες ματιών και 5 concealers για λαμπερό και ξεκούραστο βλέμμα κάθε μέρα

Δευτέρα σήμερα και ξύπνησα πιο… εξαντλημένη από ποτέ. Βλέπεις, μετά από πάρα πολύ καιρό αποφάσισα μέσα στο Σαββατοκύριακο να ξενυχτήσω, να πιώ τα ποτά μου και να το διασκεδάσω με την ψυχή μου.

Είχα, όμως, πολλούς μήνες να το κάνω αυτό και να που όλο το ξενύχτι φάνηκε στα μάτια μου με το που ξύπνησα σήμερα το πρωί. Μαύροι κύκλοι; Στο πάτωμα. Θαμπή όψη και αφυδάτωση στην περιοχή των ματιών; Ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Σκέφτηκα, λοιπόν, αμέσως να επιστρατεύσω τα δύο must-have beauty items, που όλες πρέπει να έχουμε στο νεσεσέρ μας: μια κρέμα ματιών και ένα concealer για λάμψη και ξεκούραστο βλέμμα.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους μπλε, πράσινους και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια;

Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά την κρέμα ματιών

Αν κι εσύ βρίσκεσαι στην ίδια φάση με εμένα, αυτά τα δύο προϊόντα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι. Για να δεις άμεσα αποτελέσματα, όμως, πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις και σωστά.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, από την κρέμα ματιών!

#1 Άπλωσέ τη με τον παράμεσο

Αυτό το δάχτυλο είναι το πιο ιδανικό και «φιλικό» προς την επιδερμίδα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Βλέπεις, έχει τη λιγότερη μυϊκή δύναμη, οπότε δεν θα πιέσει την τόσο ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

#2 Μη βάλεις κρέμα ματιών στα βλέφαρα

Κρέμα ματιών βάζουμε μόνο στην περιοχή κάτω από τα μάτια και στο κόκαλο του φρυδιού. Αν βάλεις στο άνω βλέφαρο, απλά θα δεις το επόμενο πρωί τα μάτια σου πρησμένα.

Tips για σωστή εφαρμογή του concealer

#1 Το ιδανικό χρώμα είναι ακριβώς το ίδιο με το χρώμα της επιδερμίδας σου

Άντε, ίσως ελάχιστα πιο σκούρο. Μην πάρεις ανοιχτόχρωμο concealer, γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τονίσεις περισσότερο τους μαύρους κύκλους και τα σπυράκια σου.

via GIPHY

#2 Δημιούργησε ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια

Μόνο έτσι θα καλύψεις σωστά τους μαύρους κύκλους και θα δείχνει λαμπερό το δέρμα σου. Μη σχηματίσεις ημικύκλιο! Επίσης, βάλε λίγο concealer και στην εσωτερική γωνία του ματιού, κοντά στη μύτη, ώστε να δώσεις έξτρα λάμψη στο βλέμμα σου!

Και… τώρα που κάναμε αυτό το mini lesson, δες στην gallery 10 super duper προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις έστω και μία φορά στη ζωή σου. Είναι εγγύηση!


Πηγή