Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Expert advice: Όσα πρέπει να ξέρεις για να μακρύνεις τα μαλλιά σου γρήγορα

Αν έχεις κόψει ποτέ τα μαλλιά σου πολύ κοντό καρέ ή αγορίστικα, τότε ξέρεις ότι, το να τα μακρύνεις, είναι μία μικρή γεύση από την κόλαση. Ακόμα και αν δεν έχεις κάνει ποτέ κάποιο πολύ κοντό κούρεμα ωστόσο, η προσπάθεια για πιο μακριά μαλλιά είναι ένας άθλος.

Με τα super long, mermaid hair να είναι μία από τις τάσεις αυτής της σεζόν, πολλά κορίτσια έχουν βάλει στόχο να μακρύνουν τα μαλλιά τους αποφεύγοντας τη φθορά που συνοδεύει τα extensions. Υπάρχει όμως τρόπος για να γίνει αυτό γρήγορα; Τι μπορούμε να κάνουμε για να επισπεύσουμε τη διαδικασία;

Επειδή το θέμα μας αφορά όλες (ακόμα και αν το κρύβουμε), απευθυνθήκαμε στους αγαπημένους μας hair experts και όλοι μας έδωσαν τις ίδιες συμβουλές. Τα βήματα είναι 4 και πολύ απλά. Διάβασε, και κράτα σημειώσεις…

Πρόσεχε τι τρως

Αυτό το tip είναι η πρώτη συμβουλή για κάθε θέμα που μπορεί να αντιμετωπίζεις. Είναι τόσο προφανές όσο το να λες σε κάποιον να πιεί πολύ νερό. Είναι όμως και αλήθεια. Είμαστε ό, τι τρώμε και αυτά που τρώμε, μπορούν να κάνουν τα μαλλιά μας να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα.

salata psari mallia

Ψάρι, πράσινα λαχανικά, όσπρια και λοιπές τροφές πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνες είναι απαραίτητες για την καλή υγεία, και άρα το μήκος των μαλλιών σου. Αν ωστόσο δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις πάντα, και θέλεις να τρέφεσαι καλύτερα για να βοηθήσεις τα μαλλιά αλλά και το σώμα σου, ένα συμπλήρωμα διατροφής είναι ό, τι πρέπει.

Βάλτο στην καθημερινότητά σου, είναι το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό βήμα στο δρόμο για μακριά και υγιή μαλλιά.

Sleek ponytail: Πώς θα φτιάξεις το αγαπημένο χτένισμα των celebs

Φρόντισε το δέρμα σου

Όχι, δεν εννοούμε το δέρμα του προσώπου σου αλλά του κεφαλιού σου. Ένα υγιές τριχωτό, σημαίνει υγιείς θύλακες και οι υγιείς θύλακες σημαίνουν υγιείς τρίχες. Πώς θα φροντίσεις την επιδερμίδα του τριχωτού λοιπόν; Με καλό μασάζ και απολέπιση για αρχή.

lousimo mallion

Το μασάζ και η απολέπιση με κάποιο ειδικό scrub, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν τη μικροκυλοφορία του αίματος. Το αίμα είναι αυτό που μεταφέρει οξυγόνο και θρέψη στον θύλακα και τα υπόλοιπα είναι αλυσίδα.

Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, είναι να κάνεις απολέπιση μία φορά την εβδομάδα και, κάθε δεύτερο λούσιμο που κάνεις, να γίνεται με ένα φαρμακευτικό σαμπουάν που βοηθά την ανάπτυξη της τρίχας αφού καταπολεμά άλλα θέματα.

Προσοχή στο styling και το χρώμα

Οι τεχνικές εργασίες (βαφή, ανταύγειες, μπαλαγιάζ, περμανάντ κλπ) ταλαιπωρούν την τρίχα. Ομοίως, το καθημερινό styling με θερμά εργαλεία ταλαιπωρούν και φθείρουν τα μαλλιά. Αν αυτό που θέλεις λοιπόν, είναι mermaid hair, θα πρέπει να κάνεις μερικές θυσίες.

7 τάσεις στα χτενίσματα που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα – Too chic!

MALLIA STYLING

Προσπάθησε να αποφύγεις τα θερμά εργαλεία όσο περισσότερο γίνεται. Όχι, δεν σου προτείνουμε να βγαίνεις έξω τον χειμώνα με βρεγμένα μαλλιά. Στέγνωσέ τα με το σεσουάρ στην πιο χαμηλή ρύθμιση και προσπάθησε να μην χρησιμοποιήσεις πρέσα ή ψαλίδι για λίγο καιρό.

Σχετικά με το χρώμα τώρα… Κάνε τη ρίζα σου αλλά απόφυγε τις άκρες. Αν έχεις ξανοίγματα, κάνε λίγη υπομονή και μην τα ανανεώσεις. Η βαφή φθείρει τις –ήδη νεκρές άκρες- και δεν θα σε βοηθήσει στην αποστολή σου. Κάνε ό, τι κάνεις στη ρίζα και επένδυσε σε μία πολύ θρεπτική μάσκα μαλλιών για τις άκρες.

Καθάρισμα της ψαλίδας

katharisma psalida mallia

Ναι, μπορείς να το ζητήσεις και ναι, θα σε βοηθήσει να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Στόχος είναι, ναι μεν να τα αφήσεις στην ησυχία τους αλλά όχι και στη μοίρα τους. Για να μακρύνουν και να δείχνουν όμορφα και υγιή πρέπει να τα κόβεις.

Μη νομίζεις λοιπόν πώς, αποφεύγοντας το ψαλίδι κερδίζεις μήκος. Αντιθέτως, έχεις μεγαλύτερη απώλεια και πρέπει να είσαι προσεκτική. Και όχι, οι 5 μακριές ουρές στα ακούρευτα μαλλιά σου δεν σημαίνει ότι έχεις μακριά μαλλιά. Σημαίνει ότι έχεις 5 μακριές τούφες.

 Just sayin…

Σε έπιασε ξαφνικά πονοκέφαλος; Μπορεί να φταίει η αλογοουρά σου


Πηγή