Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

5 beauty μαθήματα από την Jackie Kennedy

Εκτός από μαθήματα στυλ και κομψότητας, η Jacqueline Lee Bouvier Kennedy (κατά κόσμον Jackie) εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς κάθε fashionista αλλά και beauty addict που σέβεται τον εαυτό της. Παρακάτω θα βρεις, λοιπόν, 5 πολύτιμα μαθήματα ομορφιάς που μας έμαθε μέσω των εμφανίσεών της!

 

1. Έδινε ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό του προσώπου της (και έπλενε το πρόσωπό της με σαπούνι από τη Νεκρά Θάλασσα): Μυημένη στα προϊόντα ομορφιάς απ’ όλο τον κόσμο, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε σε καθημερινή βάση το Erno Lazlo’s Dead Sea Mud Soap, πλούσιο σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το μαγνήσιο που άφηνε την επιδερμίδα απαλή κάνοντας ταυτόχρονα ήπια απολέπιση.

2. Είχε το δικό της signature άρωμα, το οποίο το φορούσε καθημερινά: Πιο συγκεκριμένα η Kennedi λάτρευε το «Lovely Patchouli 55» του οίκου House of Krigler. Ένα αισθησιακό άρωμα με νότες από κεχριμπάρι, περγαμόντο και πατσουλί.

691520 jkennedy gl 17may11 getty b

3. Χρησιμοποιούσε πάντα ένα λαδάκι για να προστατέψει τις άκρες των μαλλιών της : Τα μαλλιά της Jackie μπορούν να συγκαταλεχθούν ανάμεσα στα πιο iconic όλων των εποχών. Βέβαια, για να επιτευχθεί το signature bouffant χτένισμά της, απ’ ότι καταλαβαίνεις, χρειαζόταν καθημερινά να κάνει hairstyling, επομένως, η προστασία από τη θερμότητα ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Έτσι, ο hairstylist και makeup artist της, Peter Lamas, της συνέστησε να χρησιμοποιεί καθημερινά λαδάκι στις άκρες των μαλλιών της για προστασία και ενυδάτωση. Το Christophe Robin Moisturizing Hair Oil ήταν από τα αγαπημένα της.

 

srgsfg

4. Ταίριαζε το κραγιόν με το outfit της: Παρά το γεγονός οτι το μακιγιάζ της ήταν σε γενικές γραμμές minimal, η Jackie δε δίσταζε να φορά ανοιχτόχρωμα κραγιόν και να συνδυάζει ακριβώς την απόχρωση στα χείλη της με το κόκκινο ή ροζ outfit της.

55f1ae949e65881737ddfc2ab85031f5

5. Φρόντιζε τα φρύδια της: Αρκετό καιρό πριν την Brooke Shields και την Cara Delevingne, η Jackie παρέδιδε μαθήματα στυλ με τα μεγάλα, γεμάτα και περιποιημένα φρύδια της.

Mrs Kennedy in the Diplomatic Reception Room cropped

Extra tip from Jackie: «Less is more» τουτέστιν χρησιμοποίησε προϊόντα με ελαφριά κάλυψη, αντηλιακή προστασία που θα χαρίζουν βαθειά ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

 


Πηγή